Eşcinsel olduğunu açıkladıktan sonra NFL’e draft edilerek büyük sansasyon yaratan Michael Sam, takımların kadrolarını 53 oyuncuya düşürmesi sonrasında St. Louis Rams tarafından takımdan kesildi.
NFL’in ilk eşcinsel olduğunu açıklayan oyuncusu olan Michael Sam’in Rams tarafından takımdan kesilmesi, Rams’in bu tercihinin ardında başarılı oyuncunun cinsel tercihinin olup olmadığı sorularını da beraberinde getirdi.
Mayıs ayında, Sam, NCAA’in Southeastern Konferansı’nın en iyi savunma oyuncularından biri olmasına rağmen 2014 NFL Draftı’nın son turu olan, yedinci turdan St. Louis Rams tarafından seçilmişti. Michael Sam, draft edilen 256 oyuncu arasından 249.sırada olmasına rağmen, draft edildiği haberini alınca oldukça duygusal anlar yaşamıştı.
Rams head koçu Jeff Fisher yaptığı açıklamada, Sam’e her oyuncu gibi eşit davranacağını açıklamış ancak genç oyuncu eşcinsel olduğundan dolayı sürekli basının gündeminde yer almıştı.
“Mike için elimden geleni yapıyordum, bunu size söyleyebilirim” diyen Jeff Fisher, yaptığı açıklamada, “Ve bunu çok söylemem. Mike buraya geldi ve ondan istediğimiz her şeyi yaptı. Bu bir futbol kararıydı ve verdiğimiz diğer kararlardan bir farkı yoktu. Bu aynı Mayıs ayında Mike’ı draft ettiğimiz gibi bir futbol kararıydı.” diye konuştu.
Michael Sam, hazırlık maçlarında etkili bir performans sergilemişti, üstüne üstlük şuanda NFL’in en popüler çaylak oyuncusu olan Cleveland Browns quarterback’i Johnny Manziel’i sack’leyerek manşetlere çıkmıştı. Ancak Sam’in pozisyonu olan defensive end pozisyonunda Rams’in NFL’in en iyi defensive end ikililerinden biri olan Robert Quinn ve Chris Long’a sahip olması da genç oyuncunun takımda kalma şansını azaltan etmenlerdendi.
Michael Sam’in halen Rams’in antrenman kadrosuna girme şansı bulunuyor. 24 yaşındaki oyuncunun başka bir takım tarafından transfer edilip edilmeyeceği ise büyük bir muamma.
Yazan: Kaan Özaydın