Minnesota Vikings’in önümüzdeki hafta sezonu açacağı St. Louis Rams maçında ilk 11’deki quarterback posizyonunda Matt Cassel yer alacak. Vikings head koçu Mike Zimmer, uzun süredir devam eden QB yarışını çaylak Teddy Bridgewater’ın önünde Cassel’in kazandığını Pazartesi günü oyuncularına duyururken, basın açıklamasını da yaptı.
Zimmer, 2014 NFL Draftı’nın ilk turundan seçtikleri Teddy Bridgewater ile ilgili olarak, “Teddy, halen bu organizasyonun geleceğindeki çok iyi bir oyuncu olarak değerlendirmemde olacak. Louisville’deyken de ilk üç maçta ilk 11 başlamamıştı. Yani daha önce bu durumda bulundu… Bir sorun yaşamayacaktır.”

Öte yandan Vikings’in yıldız running back’i Adrian Peterson, Pioneer Press’e yaptığı açıklamada, Cassel’in formayı hakkettiğini söyledi. Peterson, Pazar günü “Şuanda, benim kişisel görüşüme göre, Matt daha önde. Hücumu anlama, hücumu yönetmek, bilirsiniz, sadece yetenekle olacak bir iş değil, bu yüzden Matt önde. Daha önce bu durumda oldu. Tecrübeli bir isim. Bu Teddy’nin ilk yılı, şuanda quarterback yarışını tartışıyor olmamız bile iyi bir pozisyon olduğumuzu gösteriyor.” diye konuştu.

2013 sezonunda eski ilk tur seçimi Christian Ponder’ın yedeği olarak başlayan Matt Cassel, dokuz maça ilk 11’de başlamış, paslarının yüzde 60.2’sinde başarılı olmuş, 1,807 yard, 11 touchdown pası ve dokuz interception ile oynamıştı.
2011 NFL Draftı’nın 12.sırasından seçilen ancak beklentileri karşılamakta sıkıntı çeken 26 yaşındaki Christian Ponder’ın ise Cassel ve Bridgewater’ın gerisinde kalması ise genç oyuncunun Vikings kariyerinin sona ermek üzere olduğu şeklinde yorumlandı.
Yazan: Kaan Özaydın