Geçtiğimiz yaz, San Francisco 49ers’tan Kansas City Chiefs’e takas olan quarterback Alex Smith, ilk iş olarak head koç Andy Reid’e olan hayranlığını dile getirmiş ve tecrübeli koç için oynayacak olmanın kendisine çok heyecan verdiğini söylemişti. Bir sezonun ardından Smith, en az dört yıl daha Andy Reid için oynamayı garantiledi.

Chiefs, tecrübeli oyun kurucunun kontratını 2018 sezonuna kadar tam 68 milyon dolara uzattı. Alex Smith’in kontratının 45 milyon dolarının ise garanti para olduğu açıklandı.

Anlaşma ile ilgili konuşan Kansas City Chiefs menajeri John Dorsey, “Bu anlaşmayı yapıp Alex’i uzun vadede Chiefs forması altında tutmak bizim önceliğimizdi. Alex, hem saha içinde hem de saha dışında kendini kanıtlamış bir lider. Bir sürü yeteneğe sahip özel bir birey ve ona sahip olduğum için şanslıyız.” açıklamalarında bulundu.

San Franciso 49ers’ta sakatlandıktan sonra formasını Colin Kaepernick’e kaptıran Alex Smith geçtiğimiz sezon Chiefs’te 3,131 yard, 23 touchdown pası ve yedi interception ile oynamıştı.
Bir önceki sezon sadece iki galibiyet alan Kansas City Chiefs, Alex Smith önderliğinde sezona fırtına gibi girmiş, güçlü savunmasının da etkisiyle ilk dokuz maçını kazanmıştı. Sezonu 11-5 tamamlayan Chiefs, playoff’lara Indianapolis Colts’a 45 – 44 yenilerek veda etmişti. Smith bu maçta 46 pas denemesinin 30’unda başarılı olarak bu alanlarda takım rekorunu da kırmıştı.
Yazan: Kaan Özaydın