Haftanın sonucu merakla beklenen maçlarından biri olan Arizona Cardinals – San Francisco 49ers maçında, Cardinals son yıllarda üstünlük kuramadığı San Francisco’ya karşı yedek quaterback’i ile önemli bir zafer kazandı.
Maçın üçüncü çeyreğinde çaylak John Brown’a birbirinin kopyası iki uzun TD pası atan Drew Stanton, Carson Palmer’ın sakatlığından ötürü üst üste ikinci defa ilk 11’de giydiği formanın hakkını bu maçta da verdi. Tecrübeli quaterback 18/33 isabetle 244 yardlık oyununu iki TD pası ile süsledi. Michael Floyd’un 114 yardlık performansı da Arizona’nın maça tutunmasında önemli etkenlerdendi.
Geçen haftanın tatsız anılarını unutmak isteyen San Francisco ikinci yarıda 17 cevapsız sayıya izin verince yenilgi onlar için yine kaçınılmaz oldu. Bu sezon dördüncü çeyreklerde skor üretemeyen tek takım olan San Francisco’nun bu kötü performansından önümüzdeki hafta kurtulup kurtulamayacağını hep beraber göreceğiz.
Son 11 maçın dokuzunda ve son dört maçta yenildiği rakibini devirip 3-0 ile NFC Batı grubunun zirvesindeki yerini koruyan Arizona Cardinals önümüzdeki haftayı bay geçecek.  Bu konuya değinen Drew Stanton, “Önümüzdeki günlerde gelecek çok güzel şeylerin hazırlığını yapacağınız” diye konuşurken, Arizona ligin altıncı haftasında Peyton Manning ve arkadaşlarının Denver’da misafiri olacak.

 

Yazan: Emre Ceyhun Güner