2014 NFL Draftı’nda da birinci sıradan seçilerek NFL kariyerine başlayan yıldız defensive end Jadeveon Clowney daha ilk maçını tamamlayamadan sakatlandı. Dizinden ameliyat olacak olan Clowney dört ile altı hafta arası takımında yerini alamayacak.

Houston Texans’ın Washington Redskins’i 17-6 yendiği maçın ilk yarısında, bir atağı kesmek isterken yere ters bir şekilde düşen çaylak oyuncu hakkında head koç Bill O’Brien fazla bir yorumda bulunmazken “Clowney belli bir süre takımdan ayrı da kalabilir kalmayabilir de, ilerleyen haftalarda durum kesinleşecek” diye konuşmuştu.
Draft edildiğinden beri geçen dört ay Clowney için oldukça zor geçti. Önce Haziran ayında fıtık ameliyatı sonra Ağustos ayında bir takım çalışması sırasında beyin sarsıntısı ve şimdi de menüsküs yırtılması. Ancak genç oyuncunun hazırlık maçlarındaki üstün performansı tüm NFL severleri heyecanlandırmaya yeten cinstendi.
Clowney’nin yokluğunda ise Houston Texans’ın bir diğer defensive end’i J.J. Watt’ın adeta sahayı Redskins hücumuna dar edercesine gösterdiği performans ise görülmeye değerdi.
Yazan: Haluk Onaran