NFL’de sezonun başlamasına günler kala takımlar kadrolarına son halini vermeye çalışırken, sürpriz sayılabilecek hamlelerden biri de Miami Dolphins’in running back Daniel Thomas’ı takımdan kesmesi oldu.
2011 NFL Draftı’nın ikinci turundan seçilen eski Kansas State oyuncusu Thomas, geçtiğimiz Perşembe günü oynanan son hazırlık maçında St. Louis Rams karşısında 13 top taşıma karşılığı 38 yard’lık bir performans ortaya koyarken görünen o ki bu performans kadroda kalmasına yeterli olmadı.
Son kadro detaylarına bakıldığında Dolphins’in RB pozisyonunda, Knowshon Moreno, Lamar Miller ve draft sonrası Oklahoma’dan kadrosuna kattığı Damien Williams ile sezona başlaması beklenirken yine draft sonrası Tulane’den kadrosuna kattığı Orleans Darkwa’da 53 kişilik kadroda yer alıyor. Ancak Darkwa’nın daha sonra 10 kişilik idman ekibinde yer alması daha muhtemel bir seçenek.
Thomas’ın Dolphins kariyerine bakıldığında oyuncunun 356 top taşıma karşılığı 1i312 koşu yardına imza attığı görülürken esasen olması gerektiği pozisyonlarda çokta zaman almadığını söylemek mümkün.
Thomas’ın haricinde Dolphins geçtiğimiz hafta 2012 NFL Draftı üçüncü turunda Missouri’den kadrosuna kattığı tight end Michael Egnew ile de yollarını ayırmıştı.

 

Yazan: Serhat Diker