New York Jets QB’si Michael Vick, tahmin edebileceğiniz gibi NFL yasakları konusunda oldukça tecrübeli bir isim. Hatırlanacağı üzere oyuncu 2007 yılında karıştığı köpek dövüşü davası sebebi ile iki yıllığına NFL’den uzaklaştırılmış ve ayrıca bu sürenin çoğunluğunu hapiste geçirmişti.
Her ne kadar kendisinin karıştığı davadaki suçlar ile Ray Rice vakasındaki durum farklı olsa da, oyuncu halen iki olay arasında bazı benzerlikler olduğu görüşünde ve bu yüzden Rice’e destek verme kararında olduğunu geçtiğimiz gün şu sözlerle dile getirdi.
“Kesinlikle bu konuda Ray’in arkasındayım ve burada bir dostu olduğunu bilmesini isterim. Hata yaptı diye bir insanı bu şekilde yüz üstü bırakamazsınız. Arkanızı dönemezsiniz. Aksine ona cesaret vermeniz gerekir.”
Vick kendisi de benzer bir durumda kaldığı için Rice’ın neler hissettiğini en iyi anlayabilecek kişilerden biri. Öyle ki, başarılı bir kariyeri sürdürürken bir anda kendini hapiste bulması sonucu bir daha NFL’de oynayamayacağını bile düşünmüş. Buna ilişkin görüşleri sorulduğunda ise Vick, düşüncelerini şu şekilde ifade etti:
“Evet, tekrar oynayabileceğime dair şüphelerim vardı. Tüm dünya üzerinize gelirken ve herkes size dünyanın en kötü insanıymışsınız gibi bakarken bu hissiyata kapılmanız çok doğal. Sadece inancınızı korumanız ve her zaman yanınızda olan, size hep destek olan insanlara güvenmeniz gerekiyor. Sorunların ancak bu şekilde üstesinden gelebilirsiniz.”
Yazan: Serhat Diker