NFL’de üçüncü haftanın içindeyiz sevgili okurlar. Üçüncü hafta Atlanta Falcons sağ olsun, Perşembe gecesi öyle bir başladı ki daha Pazar günü hatta Pazartesi günü izlediğimiz dev performansları, hafta boyunca yaşanan dev skandalları unutturdu. Kısaca bir özet geçmek gerekirse NFL’in ikinci haftasında sakatlanan sakatlanaydı. Aşağıda uzun uzun değindik sakatlıklara. Bunun dışında NFL’de son yılların en iyi running back’lerinden olan Adrian Peterson, bir başka elit running back Ray Rice’ı gündemden indirmeyi başardı. Bunu doğal olarak performansıyla yapmadı. Nişanlısına attığı yumrukla gündeme oturan Ray Rice, Adrian Peterson’ın çocuğunu sopa ile dövüp, tutuklanmasıyla haberlerde birkaç sayfa gerilere düştü. Peterson’a NFL’den şuan için bir ceza gelmezken, Vikings, Ravens’ın Rice olayını idare edemeyişinden ders çıkarmış olacak ki All-Day lakaplı oyuncularının hukuki sorunları bitene kadar takımdan uzak tutulacağı açıklandı. Bu arada Arizona Cardinals’ta forma mücadelesi veren, son yıllarda saman alevi gibi bir parlayıp bir sönen running back Jonathan Dwyer da “benim Rice’dan Peterson’dan ne eksiğim var” dercesine öpmek istediği karısı kendisini reddedince ona, kafa atıp burnunu kırarak cevap verdi ama kusura bakma Dwyer, domestic-violence olayları ile manşetlere çıkacak kadar meşhur değilsin. Dwyer da bu hafta sahadaki yerini alamayacak.

Girizgah bölümünü noktalamadan belirtmek istiyorum ki, bu haftaki gündem yazımız tamamlandığında henüz TSİ Cuma sabahı oynanan Atlanta Falcons – Tampa Bay Buccaneers maçı henüz oynanmamıştı. Bu yüzden yorumlar Bucs’ın ikinci hafta performansına göredir. Zaten mevcut yorumları değiştirecek hiçbir şey yapmayarak yazarlarımızın ne kadar ileri görüşlü expert’ler olduklarını gösterdiler. Tamam, Falcons ligin en iyi hücum takımlarından biri ama ilk çeyreği 28 – 0 geride kapatmak, üçüncü çeyrekte skor 49 – 0 olunca rakibin sahaya yedeklerini sokması, dördüncü çeyrek başlamadan skorun 56 – 0 olması hiç kabul edilebilir bir durum değil. Üstelik Lovie Smith gibi NFL’in en önemli savunma koçlarından birinin başında olduğu Tampa Bay’in ne olursa olsun böyle bir hezimet yaşamaması gerekirdi. İki sezondur off-season’da oldukça iyi hamleler yapıyorlar –Bu seneki Josh McCown transferinin tartışılması doğrudur, bence de McCown starter olacak bir QB değildir ama bu kadar felaket performanslar sergileyecek bir oyuncu da değildir– ancak Florida’nın havasından mıdır suyundan mıdır nedir iki sezondur dipteler. Son yıllarda biraz Miami Dolphins kıpırdanır durumda, Tampa Bay Buccaneers zaten onca transfere rağmen bu halde… NFL’deki diğer Florida takımı da Jacksonville Jaguars işte…

Washington Redskins, Jacksonville Jaguars’ı güle oynaya yenerken, quarterback Robert Griffin III’yi uzun süreli bir sakatlığa kurban verdi. RGIII’nin yerine oynayacak olan Kirk Cousins’in yeni head koç Jay Gruden’ın sistemine daha çok uyduğu söyleniyor. Sizde RGIII’nin sakatlığı Redskins adına iyi mi oldu kötü mü oldu? Cousins ile playoff kovalanır mı?

Görkem Şahinoğlu: Bir bitmediniz be kardeşim, Griffin’in her sakatlığı sonrası hep aynı konular. Bu adamın ne kadar çok sevmeyeni varmış meğer. Bu kadar yetenekli bir oyuncunun kariyeri bahtsız bedevinin başına gelmeyecek olaylar dizisi sonrası neredeyse bitme noktasına geliyor ama bu duruma üzülmek yerine direk eleştiriler başlıyor. Cousins’in Gruden’ın sistemine daha çok uyduğu dedikoduları var evet, aynı zamanda Griffin’in de Gruden’ın sisteminde gelişme göstermeye başladığı söyleniyordu. Ne yazık ki Griffin’i bu sistem altında sağlıklı bir değerlendirme yapabilecek kadar izleyemedik. Öncelikle şunu söylemeliyim ki hiç bir oyuncunun sakatlığı takımı için iyi olmaz, olmamalıdır. Hatta RGIII’nin sakatlığı normalden bile kötü olduğunu söyleyebilirim. Redskins franchise’nın yeniden ayağı kalkması unutulmamalıdır ki bu çocuk sayesindedir. Redskins deyince aklınıza gelen isim Kirk Cousins değil Robert Griffin’dir. Cousins ile pekala playoff kovalanır, bu yeteneğe sahip bir oyuncudur ancak Redskins’in RGIII’den bu kadar çabuk vazgeçeceğini de sanmıyorum. Kendisi için bu kadar fedakarlık yapılmışken üstelik, en azından Bradford’ın gördüğü değeri görmesini bekliyorum.

Berk Orkun: Bu konu ele alınırken empati kurulmalı. Analiz yaparken kalpsiz olabiliyoruz ancak bu adam iki çapraz bağını birden yırttı ve yaklaşık beş ay gibi bir sürede bunu atlatarak takımı için geri döndü zamanında. Şimdi nazaran daha hafif bir sakatlık geçiriyor ve yine mottosu “better than ever” ile geri dönecektir. Redskins’in potansiyeli RGIII ile çok yüksek, ancak bu sezon alabilecekleri galibiyet sayısı Cousins ile daha fazla. RGIII’nin sistemle uyumlu hale gelmesi kısa bir süreç olmayacak ne olursa olsun. Oturarak öğrenemez teşhisi konması ayrı bir konudur, Redskins taraftarının bakış açısı, mevcut sabırsızlığı ve başarı açlığı bu gibi süreçleri etkileyecek elbette, homurdanmalar başladı çünkü. Elbette vefakar bir taraftar ve camiadır Redskins, kimseyi kolay kolay harcamaz ama bu sezon Cousins sezonu tamamlayacak gibi duruyor. Önümüzdeki maçlarda oldukça şaşırtıcı bir biçimde bocalayacak olursa zaten sezonun kaybedildiği fikriyle beraber en azından RGIII’nin formasyonu gerçekleşsin denerek farklı bir yola da girilebilir. Cousins ile playoff yapılır mı sorusuna gelirsek elbette o klasmana girebilecek bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.

Hilmi Çeltikçioğlu: Robert Griffin kalitesindeki bir adamın kaybını “daha iyi oldu” diye değerlendirmek büyük hata olur. Eğer koçları Kirk Cousins’ın daha iyi oynayacağını düşünseler zaten onu oynatırlardı. Senin elinde RG3 gibi bir atlet varken onu oynatamıyorsan sorunu başka yerde aramayacaksın. Kirk Cousins ligin yedek oyun kurucuları arasında en zirvedekilerden. Bence eline geçen bu seferki şansı da iyi kullanacaktır. Ancak zorlanan her oyun kurucu sakatlandığında “iyi oldu, arkadakine şans verilir” şeklinde yaklaşılacaksa, işimiz var.

Berkan Uzun: Abi adam her seferinde çok kötü sakatlanıyor. Her sakatlığını izlediğimde evde bir ‘ovvv’ sesi yükseliyor. İşin aslı RGIII olsun Cam Newton olsun kolejde gerçekten yeğe göğe sığdırılamayan oyuncular olarak bu lige geliyor ve bu ligde ilk sezonlarında çok büyük patlama yapabiliyolar. Bir de madalyonun diğer yüzü var ki. NFL savunmaları bu adamlara ilk senelerinde çözüm üretmekte zorlansa da bir sezon sonrasında adamın hiç bir şey yapamadığını belirtmekte fayda var. RGIII koşabiliyor bunu hepimiz biliyoruz. Peki bunun üstüne bir şey koyabilmiş mi? Önemli olan bu bana soracak olursanız. Üstüne bir şey koymadan maalesef yerinde sayarak bu ligde bir yerlere gelmek zor. Cousins iyi bir QB (zaten fantasy’de de ben almıştım, umarım iyi oynar, umarım demirbaş olur. RGIII yansın gitsin:)) sisteme daha uygun olduğu sezon başında zaten konuşuluyordu. Bu sakatlık sonrası da yerini kaptırmaz diyorum ama gene de izleyip görmek lazım.

RGIII dışında AJ Green, Ryan Mathews, Knowshon Moreno, Mark Ingram, Jamaal Charles, DeSean Jackson başta olmak üzere bu hafta birçok yıldız ciddi sakatlıklar geçirdi. Sizce bu hafta yaşanan sakatlıklardan en çok etkilenecek takım hangisi olacak?

Görkem Şahinoğlu: Bu isimlerin hepsi takımları için önemli oyunculardı ancak daha sezonun çok başındayız ve ben bu isimler arasında takımın kaderini direkt etkileyebilecek iki isim görüyorum. Birincisi Robert Griffin ancak Redskins’teki değişen rejim ve kaliteli bir yedek söz konusu. O yüzden RGIII’nin yokluğu Redskins’i saha içinde çok etkilemeyebilir. İkinci isim ise AJ Green ancak Green’in sakatlığının da ciddi olmadığı, en fazla bir-iki maç kaçırabileceği konuşuluyor. Tüm bunların ışığında ben çok fazla etkilenecek bir takım göremiyorum. En azından beklenti-sonuç açısından. Yani Charles sakatlanmasa Chiefs şampiyon mu olacaktı? Keza Matthews’u da arakasında çok iyi iki running back olduğu için bu tartışmaya katmadım.

Berk Orkun: Washington Redskins. En köklü sonuçları doğuracak sakatlık kuzey Virginia’da gerçekleşti. Elbette önem açısından AJ Green’in sakatlığı da Bengals’i derinden etkileyecektir ancak Sanu şu anki formuyla açığı mümkün olduğunca örtüyor.

Hilmi Çeltikçioğlu: En çok etkilenen takımı ararken, takımına en çok etki eden sakata bakmak lazım. WR ve RB, fantasy oyunları dışında bence diğer mevkiler kadar etki etmiyor. Mevkiler arasında en önemlileri QB, T, CB, DE (veya 3-4 oynuyorlarsa OLB) olarak belirtmiştim. Bu mevkilerden birisinde oynayan oyuncunun sakatlığı, eğer arkada sağlam bir yedek yoksa takımı çökertir. Yoksa RB, WR nispeten tırışka. Eğer line sağlamsa; Jamaal sakatlanırsa Temeel koşar, nedir yani? Asıl önemli sakatlık olarak Bears’den Charles Tillman’ı gösteriyorum, o da NFC North’a daha çok hakim olduğumdan. Rodgers, Stafford, Calvin Johnson, Golden Tate, Nelson, Cobb, Patterson, Bush gibi oyuncuların olduğu division’da cornerback’in giderse duman olursun.

Berkan Uzun: Yani kağıt üstünde Redskins. QB gitti ama ben Cousins’tan patlama bekliyorum (inşallah) böyle olunca da gene de AJ Green olmadan Bengals en çok zorlanan ekip olur gibi gibi.

Tampa Bay Buccaneers, St. Louis Rams karşısında maçın sonunda molası kalmadığından ve Mike Evans’ın sakatlanmasından dolayı son sekiz saniyenin otomatik olarak dolması sebebiyle de olsa sahadan yenik ayrıldı. Bu sonuçla birlikte Bucs, ikide sıfır yaparken yeni head koç Lovie Smith ve yeni quarterback Josh McCown’a rağmen geçen sezona göre hiçbir gelişme gösterememiş gözüküyor. Üstüne bir de yıldız running back Doug Martin’in sakatlığı söz konusu. Bucs için sezon tepe taklak gitmeye devam eder mi yoksa McCown geçen sezon Bears’ı playoff yarışında tuttuğu gibi Tampa’da da beklentileri karşılar mı?

Görkem Şahinoğlu: Doğrusu benim bilmediğim ve ilk defa karşılaştığım bir kuraldı. Bana kalırsa tartışmaya çok açık bir durum bu yani o anda hangi oyuncunun numara yapıp hangisinin gerçekten sakatlandığını muhakeme etmek zor bir şey. Buna bakılmaksızın her sakatlığı da fake olarak değerlendirip cezalandırmak hakkaniyete sığmaz. Böyle karışık bir durum anlayacağınız. Lovie Smith’in gelişi ve eldeki zengin savunma malzemesiyle birlikte Tampa Bay’den bu sezon çıkış bekliyordum, en azından ligin iyi savunmalarından biri olabileceklerini düşünüyordum. Şimdiye kadar bu ikisini de göremedik. En başından beri McCown’a o paralar verilip starter yapılmasına karşıydım. Bears ile geçirilen güzel bir yarım sezon fazlaca abartıldı ve bunu net bir şekilde görüyoruz. Buccaneers’ın bir an önce yapılan yanlışı düzeltip geçen sezon iyi oynayan Glennon’a şans vererek oyununu geliştirmesine fırsat vermesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Tampa Bay için parlak bir gelecek varsa bunu sağlayacak isim McCown değil Mike Glennon.

Hilmi Çeltikçioğlu: Tampa Bay’in kadrosu aslında fena değil. En önemli eksiklikleri oyun kurucuyu da McCown ile az çok tamamladılar ama 0-2 başlamaları iyi olmadı. NFC South’da Panthers, Saints ve Falcons’un arasında 0-2’den kurtulup nasıl playoff’a çıkacaksın? Şimdi onu bırakın da şu Jameis Winston ne güzel oynuyor, değil mi… Tallahassee dediğin Tampa Bay’den uçakla bir saat, arabayla dört…

Berkan Uzun: Josh Freeman’ı yolladıktan sonra tepetaklak oldular desek yanlış olmaz sanırım. Kurulu düzeni bozmamak lazım McCown’da öyle franchise qb’si olmadığına göre yapacak bir şey yok. Kötü bir sezon Buccaneers taraftarlarını bekliyor.

NFL’de ikinci haftaya damgasını vuran olaylardan biri Houston Texans defensive end’i J.J. Watt’ın tight end olarak oynayıp yaptığı touchdown oldu. Koç Bill O’Brien bunun bir seferlik bir oyun olmadığını söyledi. Sizce J.J. Watt, Patrick Peterson gibi atletler NFL’de ironman olarak hem savunmada hem hücumda oynayabilir mi? James Jones gibi receiver’lar abi pozisyonda iki fumble yaparken Watt ve diğerleri hücumda oynasa daha iyi değil mi?

Görkem Şahinoğlu: J.J. Watt her şeyden önce fiziğinden beklenmeyecek derecede iyi bir atlet. Zaten oldukça iri olması onu tight end kalıbına sokulabilir yapıyor ve özellikle de redzone’da rakibe büyük eşleşme sıkıntıları yaşatması muhtemel. Daha önce line oyuncularının full back olarak kullanıldığını görmüştük ama bu yeni bir şey oldu. Benim görüşüm yeteneği olan oyuncuların ihtiyaç olan her yerde kullanılması. Tabi Watt tüm maçı hem hücumda hem savunmada oynasın demiyorum ama böyle bir kaç play’de takımın yararına kullanılması gayet doğal ve doğru.

Berk Orkun: İzlediğimde bunun neden daha önce düşünülmediğini sorguladım. Blocker olarak zaten inanılmaz işler yapacağını kestirebiliriz fakat diğer yandan pass catcher olarak da kendini geliştirirse Texans işleri çok değiştirebilecek bir silaha daha sahip olmuş olacak. Fiziksel yıpranma konusunda şüphelerim var, orası da farklı bir konu.

Hilmi Çeltikçioğlu: Şimdi; adını gururla taşıdığım dedem 92 yaşında. Demokrat Parti’de milletvekilliği yaptı, 60 darbesinde içeri girdi, çıktı falan. Eski sağlığında olmasa da maşallah dedirtiyor. Arada sırada tekerlekli sandalyeden de faydalanıyor. Çok tonton, efendi, sevilen bir insandır. Bütün bunları neden anlattım; o pozisyonda dedemi de koysan o pası tutardı. Sanki J.J. Watt çok şahane bir route koşmuş, savunmacıyı ekmiş, uzanıp atletik bir pas tutmuş gibi yapmaya gerek yok. Warren Sapp de o pastan tutmuştu, hatırlatırım. J.J. Watt’ın aktif oyuncular arasında en iyi olduğu tartışılıyor ki kat kat hak ediyordur ama bu adamın pas tutması NFL’de magazin haberinden öteye gitmemeli. Starter olduğu ilk sezonda NFL’de en çok TD pası tutan receiver James Jones’u da aynı down’da iki fumble yaptı diye yerden yere vurmaya gerek yok. Koy J.J. Watt’ı TE’e bir maç boyu, bakalım kaç pas tutuyor.

Berkan Uzun: J.J. Watt super mutant gibin bir şey olduğu için çok fark etmez “iron man” oynayabilir bir sakınca yok. Ancak genelde iyi olanlar zaten oynasın dersek ne kadar doğru olur bilemeyeceğim. Tamam çok yeteneklidir elbette adamın etinden sütünden faydalanmak lazım ama dinlenmeden NFL seviyesinde hem ofans hem defans olarak 16 maç boyunca oynamak ne kadar mümkün olur bilemiyorum. Çok ama çok zor. Özel bir kaç durumda olabilir ama aksi takdirde kesinlikle koçların kaçınacakları bir durum.

Vee, Adrian Peterson. Minnesota Vikings’in yıldız running back’i çocuğu dövüp, tutuklanmasının ardından New England Patriots maçında oynatılmadı. Şimdi ise hukuki problemleri çözülene kadar sahadaki yerini almayacağı açıklandı. Adrian Peterson’sız bir Vikings, NFC North’ta var olabilir mi? NFL oyuncuları neden sürekli eşlerini, çocuklarını dövüyor? Peterson’a destek olalım yoksa onu da Ray Rice gibi eleştirelim mi?

Görkem Şahinoğlu: Psikolog muyuz biz kardeşim nereden bilelim adamlar karısını kızını neden dövüyor? Olayları detaylarına kadar bilmiyoruz sonuçta bizim işimiz bu değil o yüzden ben yargılama kısmını mahkemelere bırakıyorum. Beni daha çok ilgilendiren olayın futbol kısmı. Minnesota Vikings’in başarılı olabilmesi için birden çok Peterson’a ihtiyacı var derken şaka yapmıyorduk. Sonunda ikinci Peterson’ı (bu Patterson ama olsun zaten isimleri bir birine çok yakın) bulmuşken ve başarılı olmaya yakınken bu olay hiç hoş olmadı. Adrian Peterson’sız bir Vikings bırak playoff kovalamayı tuvalete bile tek başına gidemez. Peterson’ı çok severim, gözümdeki karizmasını ve değerini yitirmemesi için olayı fazla kurcalamadım o yüzden desteklemeli miyiz desteklememeli miyiz onun cevabını tam olarak bilmiyorum ama bir futbolcu olarak Adrian Peterson’ı destekliyorum.

Berk Orkun: Mevcut şiddet olaylarına karşı teklifim sezonun 20 maç yapılması. Vücuttaki supplement ve steroidlerin tamamı ile kullanılarak dibinin de ekmekle sıyrılması gerektiğini düşünüyorum. Neden tüm oyuncular karısını kızını dövmüyor derseniz de her metabolizmanın verdiği reaksiyon ve kabul miktarı farklıdır, ancak umursanan nokta yüksek performans ve potansiyel dayanıklılık olduğundan hala bu nokta işin içine katılmaz, muhtemelen de katılmayacaktır.

Hilmi Çeltikçioğlu: Adrian Peterson’ın çocuğunu döverek disiplin etmesinin sebebi, kendisinin de aynı şekilde disiplin edilmesi. Elbette futbol bursuyla da olsa üniversite bitirmiş, NFL’de memleketin en elit insanlarıyla dirsek teması yapmış bir adamın bu ilkellikte olması biraz ters düşüyor. Evde karısını dövmek herkes tarafından lanetlenen bir vahşetse de, çocuğun disiplin edilme tarzı Birleşik Devletler’de tartışılan bir konu. Bunun alt-üst seviyeleri nelerdir? Federal bir limit mi koyulması lazım, yoksa eyaletler kendileri mi karar vermeli? Kulağa vurulan fiske ile elektrikli testere ile kol kesme arasında bir yerde olduğu kesin olan sınırı kim belirleyecek? Bunun yanı sıra, Peterson bütün oyuncularının göz önünde olduğu, kendisinin de belki bu oyuncular arasında en en yetenekli olduğu bir mevkideyken herkese örnek olacak davranışlarda bulunmalıydı. Yaptığının doğru mu, yanlış mı olduğunu bilecek yaşta sonuçta. Vikings’e gelince; zaten zorlu bir division’da oynuyorlar. Peterson’sız zor, ama Kirk Cousins gibi yedeği Matt Asiata’nın da neler yapacağını göreceğiz. Hem line sağlamsa, Peterson sakatlansa Patterson koşar, nedir yani?

Berkan Uzun: Yani Türkiye’de olsa kesinlikle normal karşılayacağımız fakat Amerika’da son günlerde gündemde olmasıyla da özellikle vurgulanan bu olaylar maalesef çok üzücü. Her şeyden önce insan olmalı bir insan. İşin sosyal boyutuna girmeyeceğim ama bir oyuncu kesinlikle örnek olmalı ve bu tarz cezalar daha da ağırlaştırılarak devam ettirilmeli hatta ve hatta Türkiye’de de bu uygulamalara başlasalar fena olmaz. Peterson’sız Vikings tabii ki zorlanır. Takımın hücum anlamadaki tek silahı ve en az bir kaç maç yok gibi gözüküyor. Yazık ne diyelim…

Son olarak Pazartesi gecesi maçında Philadelphia Eagles’ın yeni transferi running back Darren Sporles, adeta Indianapolis Colts karşısında takımını tek başına zafere taşıdı. Bu karşılaşma sonra Sproles’un NFL’in en underrated oyuncularından biri olduğu konuşulmaya başlandı. Sizce NFL’in en underrated oyuncusu kim?

Görkem Şahinoğlu: Zaten Chip Kelly’i Sproles’u serbest marketten alırken hepimizin beklediği bu değil miydi? Saints ile zaman zaman patlamalar yapan Sproles, Eagles’ın seri hücumunda tam potansiyeline ulaşma sinyalleri veriyor. Zaten ligde eşine az rastlanır bir oyuncu. Ligin en çelimsiz oyuncularından olsa da durdurulmasının ne kadar zor olduğunu Colts defansına sorabilirsiniz. Ligin en underrated oyuncusu mu dersen değil ama onlardan biri diyebilirim. Benim için ligin en underrated ismini zaten biliyorsun, o kişi Red Riffle. Yani artık Andy Dalton’ın hak ettiği değeri görmesi için ne yapması lazım (tamam tamam playoff maçı kazanabilir mesela) bilmiyorum. En son AJ Green’siz oynadığı maçı bile çok güzel idare etti. Sevin şu adamı artık.

Berk Orkun: En underrated oyuncu yakıştırmasını şak diye birinin üzerine yapıştıramadım ancak aklıma gelen isimler Ryan Kerrigan, Jordy Nelson ve James Jones. Kerrigan’ın gerçekten ligdeki yeri çok önemli bir LB olduğunu düşünüyorum ve bunu tarafsız bir biçimde ifade etmeye çalışıyorum… Hilmi’nin de aşağıda söylediği gibi Jordy Nelson da çok hafife alınan bir isim.

Hilmi Çeltikçioğlu: NFL’in en underrated oyuncusu Jordy Nelson’dır. Packers’ı yakından takip ettiğim için söylemiyorum bunu. Adam beyaz diye mi bu körlük? Jordy’nin de çok umrunda değil, benim de; sorulduğu için söyledim sadece. Zaten Jordy de geçen gün bana öyle dedi <Zayıf bir soru olduğu için yer doldurma amaçlı uydurma mode>. “Hilmi Abi,” dedi, “ben de her elit WR kadar koşuyorum, pas tutuyorum, first down’lar touchdown’lar yapıyorum; ama kimse beni sallamıyor. Çok umrumda değil, ama neden acaba?” Dedim “Jor-jor (öyle derim kerataya), şimdi sen fuleli koşuyorsun ya, o yüzden yavaş gibi görünüyorsun. Yoksa açık alan bulduğunda kim yakalayabilir seni? Bir de oyun kurucun Rodgers olduğu için hor görülüyorsun. Millet çıkıp “Rodgers’tan pası dedem de tutar” gibi aptal aptal konuşuyor. Sen takmıyorsun zaten, bravo. Hadi bakiyim Jor-jor’uma, hadi güzel kardeşime.” <uydurma mode off>

Berkan Uzun: Ryan Fitzpatrick. Abi adam yaranamıyor. Houston Texans’da iyi işler yapıyor. Daha bir hafta öncesinde adama bu adamla olmaz demiş olabilirim ama kesinlikle iyi işler yapan günü kurtaran bir isim ama gene de en ufak bir şeyde yerine birisi düşünülüyor. Yazık.