Maçı izleyenleri mücadeleye doyuran futbol ziyafetinde galibiyet Green Bay Packers’ın. Chicago Bears’ı deplasmanda 38-17 ile geçen Green Bay Packers, tarihindeki 700. galibiyetine uzandı. 1-2 derece ile sezona düşük tempoda bir giriş yapan Green Bay Packers’ta böylece sular durulmuş oldu.
Hafta içi yaptığı açıklamalarla taraftarlara sakin olup umutsuzluğa kapılmamalarını söyleyen Aaron Rodgers, 302 yardlık oyunununda 28’de 22 pas isabeti sağladı ve dört touchdown pası ile gecenin kahramanı oldu.
Uzun bir sezonun henüz başında olduklarını herkesin hatırlamasını isteyen Rodgers, kendisinin ve takımının kimseye bir şey kanıtlamak zorunda olmadığını, bu maçla da insanların aklındaki şüphelerin ve soru işaretlerinin giderildiğini söyledi.
Packers wide receiver’ları Randall Cobb ve Jordy Nelson; quaterback’lerinden aldıkları paslarla  100+ yardlık performanslarını ikişer touchdown ile süslemesini bildiler. Jordy Nelson, “Top kayıpları bu oyunda çok önemli bir etkendir. Kazandığınız toplarla ekstra sayılar kazanırsınız ve bu zevk keyif verir.” sözleriyle savunmasının zaferdeki payına jestte bulundu.
Son iki haftada etkili savunmasıyla formunu yükselten Chicago Bears maça hızlı başlamasına rağmen ikinci yarıda Jay Cutler’ın top kayıpları ve Aaron Rodgers’ın yavaşlatılamayan performansıyla skor olarak oyundan koptu.
İlk hafta Buffalo Bills’e Soldier Field’de yenilen Chicago’nun evinde henüz galibiyeti yok. Tüm maçlarını deplasmanda kazanan Chicago Bears ile Green Bay Packers’ın galibiyet mağlubiyet sayısı 2-2’de eşitlenmiş oldu.
Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Bears QB Jacy Cutler ise ”İyi oynadığımızı, topu iyi döndürdüğümüzü ve vites büyüterek maça başladığımızı düşünüyorum. Koçun bu bizi iyi yönettiğini düşünüyorum. Bizi raydan çıkaran bazı şeyler yaşadık, onlar yaşamadı” diye konuştu. Dengelerin sürekli değiştiği NFC North’ta iki takım, 10.hafta maçında Green Bay Packers’ın sahasında bir kez daha rakip olacak.
Yazan: Emre Ceyhun Güner