Hafta içinde yıldız oyuncusu Ray Rice’ın süresiz olarak hem takımdan hem de NFL’den kesilmesi sonucunda maça moralsiz ama büyük bir ilhamla başlayan Baltimore Ravens, Joe Flacco (21/29-166 yard pas ve 2 TD), Rice’ın yedeği Bernard Pierce (22 top taşımada 96 yard), tight end Owen Daniels önderliğinde “Terrible Towel” Steelers’i mendile çevirdi.
Geçen hafta Cincinnati Bengals’a kendi sahasında yenilen Ravens, çok hırslı ve adeta Rice’ın intikamını alırcasına büyük bir hınçla oyuna başladı ve rakibini sadece iki field goal’de tutarak sahadan 26 – 6’lık galibiyetle ayrıldı.

NFL tarihinde “Steel Curtain” adıyla destan yazan meşhur Pittsburgh Steelers defansının yerinde yeller esiyordu. Gerek koşu oyunlarıyla gerek Flacco’nun isabetli paslarıyla Steelers defansı param parça oldu. Bu arada oyunun başında Baltimore’un defensive end’i Haloti Ngata’nın Big Ben’e kasıtlı ve sert girişini her ne kadar hakemler 15 yard olarak cezalandırmış olsalar da, bu hareket Roethlisberger’in oyundan düşmesini sağladı. Tabi daha sonra Antonio Brown’u da nakavt eden Mosley ve Dumerville’in de oyunu etkilediğini gözden kaçırmamak lazım.
NFL’in bu en ezeli rekabetlerinden biri olan Ravens – Steelers maının rövanşının Pittsburgh’da oynanacağını söyleyerek bir nebze olsun Steelers taraftarlarının gönlüne su serpelim.
Yazan: Haluk Onaran