Minnesota Vikings takımından dün yapılan açıklamada, takımın yıldız oyuncusu Adrian Peterson’ın tekrar antrenmanlara başlayacağı ve önümüzdeki hafta New Orleans Saints ile oynanacak karşılaşmada takımdaki yerini alacağı belirtildi.
Hatırlanacağı gibi oyuncu, oğluna şiddet uyguladığına yönelik suçlamaların ortaya çıkmasının ardından geçtiğimiz Cuma günü yönetim tarafından kadrodan çıkarılmış ve haftasonu New England Patriots ile oynanan maçta takımdaki yerini alamamıştı. Konuya ilişkin olarak takımın sahipleri Zygi Wilf ve Mark Wilf tarafından yapılan resmi açıklamada şunlar söylendi.
“Bugün Peterson’ın takıma dönmesi kararının çok ciddi olarak düşünülüp, tartışılıp ve tüm detaylar göz önünde bulundurularak alındığını söyleyebiliriz. Adrian’ı geçtiğimiz hafta sonu oynatmayarak, takım olarak konunun hassasiyetine verdiğimiz önemi gösterdiğimize inanıyoruz. Geçtiğimiz Cuma günü, camiamızın çıkarları doğrultusunda, geri adım atıp gelişmeleri takip etmenin ve herhangi bir ön yargıya mahal vermeden hareket etmenin, tüm taraflar için en doğru tutum olduğunu düşünerek oyuncumuzu hafta sonu oynatmama kararı almıştık.
Şunu belirtmek isteriz ki, bir çocuğun sağlığının söz konusu olduğu her konuyu çok ciddi olarak ele almak zorundayız. Ancak bu konu zaten yargıya taşınmış vaziyette. Bu durumda konuyu adalete bırakıp çıkacak karara uygun şekilde hareket etmenin doğru olacağını düşünüyoruz ve bu yüzden bir sonraki adımı atmak adına yargının vereceği kararı bekleyeceğiz. Ancak bunu yaparken tabi ki bir yandan da Adrian’ın bu süreçte üzerine düşen kanuni yükümlülükleri yerine getirip getirmediğinin de takipçisi olacağız.”
Peterson vakası, yargıya taşınmasının yanı sıra NFL tarafından da incelemeye alınmış vaziyette. Oyuncunun herhangi ceza alıp almayacağı ve cezanın boyutunun ne olacağını görmek için ise bir müddet daha beklememiz gerekiyor.
Yazan: Serhat Diker