Bu haftaki yazıma ilk olarak başlık için özür dileyerek başlamak istiyorum. Chargers erken bir doğu yakası maçında Buffalo Bills ile karşılaştı ve etkileyici bir performansla rahat bir galibiyet aldı. Sezona ikide iki ile iyi bir başlangıç yapan rakibini zorlanmadan geçti ve sezonun kağıt üzerinde en kolay gözüken kısmına iyi bir giriş yaptı, bu yolda da şimdiden büyük kayıplar verdi. İlk olarak 11 yıllık center Nick Hardwick sezonu kapattı, sonra Ryan Mathews, Manti Te’o ve Melvin Ingram yaklaşık bir ay boyunca onları sahalardan uzak tutacak sakatlıklara yakalandılar. Bu maçta da son olarak Danny Woodhead henüz ilk topla temasında fibulasını kırdı. O da Hardwick gibi sezonu kapattı ve ameliyat olacak. Sonuç olarak Woodhead ve Ingram (Yedinci haftadan sonra geri dönebilecek şekilde) injured/reserved listesine konuldu, Hardwick ise zaten çoktan depth chart’tan çıkartılmıştı. Takım bugün de DT Lawrence Guy’ı takımdan kestiğini açıkladı. Sonuç olarak açılan üç adet boşluk da bugün itibariyle dolduruldu.

Beşiktaş, pardon San Diego Chargers aktif kadroya RB Shaun Draughn, ILB Kevin Reddick ve antrenman kadrosundan sezon öncesi iyi performans sergileyen OLB Cordarro Law’u ekledi. Bunun dışında, Arizona Cardinals’ın Chargers antrenman kadrosundan çalıp aktif kadrosuna eklediği bu senenin altıncı tur draft seçimi Marion Grice, terfi ettirilen Cordarro Law ve kesilen Adrian Phillips yerine üç tane oyuncuyu da antrenman kadrosuna ekledi. Bunlar RB DJ Adams, TE David Paulson ve OLB Colton Underwood. Son olarak injured/reserved listesinde bulunan Marcus Cromartie’de serbest bırakıldı. Güzel bir sezon içi draft’ı yaptı yani Tom Telesco.

Maça geçecek olursak Donald Brown’un kariyer rekoru olan 17 top taşımayı 31 handoff ve beş pasla tarihe gömmesi önemliydi. İstenilen ve beklenen sayılara ulaşamasa da (62 yard) bunun temel nedenlerinden birisi son çeyrekte çoğu kez zaman yemek için yapılan junk play’lerdi. Ayrıca Bills ligin en iyi defansif çizgilerinden birisine sahip. Brandon Oliver’da kendisini bir anda depth chartta dördüncü sıradan ikinci sıraya çıkmış halde bulunca kariyerinin ilk NFL carry’lerini de bu maçta yaptı.

Defansif açıdan bakarsak oldukça iyi bir mücadele sergiledi takım. Sammy Watkins gibi yılın çaylağı olmaya aday bir oyuncuya hiç patlayıcı bir oyun izni vermediler. Sezon başından beri belalı olan QB’ye baskıyı bitirememek yüzünden gene birkaç gereksiz oyuna izin verse de gelişen secondary ve maçın sonunda Bills’i tamamen oyundan düşüren safety’i yaratan defansif çizgi çok başarılıydı. CJ Spiller gibi çok etkili bir koşucuyu da maç boyunca etkisiz hale getiren özellikle ILB’lar Donald Butler ve Manti Te’o ise övgüyü hak ediyor.

Genel olarak çok etkili bir takım oyunu oynadı Chargers. Defansı kusursuz okuyan bir Rivers vardı gene. Sakatlıkların üstesinde
n de gelmeyi başarınca 22-10 gibi bir sonuç oluştu. Mike McCoy döneminin en önemli mottosu olan “sıradaki adam” mentalitesini sadece sözde kullanmadı, sahaya da yansıttı herkes.

Gelecek haftalara bakacak olursak dört maçın üçü San Diego’da. Hem de rakipler oldukça yenilebilir takımlar. Gelecek hafta 0-3 Jacksonville Jags, sonrasında 1-2 Jets’le evinde oynayacak Chargers, sonra sezonun ilk divison maçı için Oakland’a vasat bir Raiders takımıyla oynamaya gidecek. Sonrasında da önceki yıldan çok ayrı bir performans çizen bir diğer AFC West rakibi Kansas City Chiefs’le oynayacak. Burada iyi bir seri yakalamak işten bile değil. Hatta ben bir adım ileri gidip bu maçların hepsini kazanacağımızı ve sekizinci hafta sakatlıklardan dönen oyuncularla beraber Denver’a 6-1 ile gideceğimizi düşünüyorum. Aslına bakılırsa Manti Te’o, Melvin Ingram ve Ryan Mathews’un sakatlıklarının bu bölümde olması başka zaman olmasından çok daha iyi. Şu an takımdaki pozitif atmosfere bakınca insan“Acaba Dave Dameshek, Chargers AFC West’i kazanacak” derken haklı mıydı diye sormuyor değil. Hele ki Broncos’un Seattle’a yenilmesinden sonra… Neyse, biz gene abartmadan bir numaralı wild-card için savaşımızı sürdürüyoruz diyelim. Zaten böyle giderse playoff’lara kadar takım sadece Philip Rivers ve antrenman kadrosu seviyesi oyuncularından oluşacak.

Umarım haftaya bu laflarımı yemem ama, çok rekabetçi bir ortamda maçın oynanacağını söyleyemeyeceğim. Chad Henne’ye bir şans daha verilmeli kampanyası güney Kaliforniya’da hızla yayılırken tek korkumuz ilk kariyer başlangıcını yapacak olan Blake Bortles. Haftaya Jags maçından sonra görüşmek üzere.