İtalya’nın Grosseto şehrinde 9-12 Eylül tarihlerinde IFAF tarafından düzenlenen Dünya Flag Football şampiyonasına Türkiye Erkekler kategorisinde katılıyor. Emrah Asilyazıcı, Serdar Tiryaki ve Mansur Yılmaz Koçluğunda hazırlanan Team Turkey Flag Futbol takımı şu oyunculardan oluşuyor:
Muzaffer Akay, Orhan Ateş Akkor, Baran Alphan, Osman Reşat Altınay, Deniz Ata, Bedri Berkay Bayraktar, Cihan Çetinkaya, Onur Doğan, Ahmet Kıtırcı, Erkin Palaz, Oğuzhan Turgay, Deniz Yılmaz, Yalın Yücel
Turnuvada erkekler A grubunda bulunan Team Turkey Flag Futbol takımı ilk maçını 10 Eylül Çarşamba günü saat 08.00 da Meksika ile yapacak. Aynı gün Avusturya, İngiltere ve Japonya maçlarını yaparak günü tamamlayacak.
 Turnuvanın ikinci gününde Team Turkey Flag Futbol takımı günü sırası ile İsrail, Finlandiya, İtalya ve Kore maçları ile tamamlayacak. Turnuvanın play-off maçları 12 Eylül 2014 tarihinde oynanacak.
Türkiye’nin ilk defa Amerikan Futbolunun bir dalı olan Flag Football branşında uluslararası bir turnuvaya katılacak olması Türk Amerikan Futbolunun gelişmesi için önemli bir yol taşıdır. Bu Türkiye açısında önemli turnuva boyunca NFLTR yazarımız Alper Gerdaneri günlük yazıları ile turnuvayı takip edecek ve siz Amerikan Futbolu severlere yorumlayacak.
Türkiye’yi ilk defa bir turnuvada temsil eden koçlara ve oyunculara başarılar diliyor, katılımları ile bizleri onurlandırdıkları turnuvayı hiçbir sakatlık yaşamadan ve başarılı bir şekilde tamamlamalarını temenni ediyoruz.

 Yazan: Alper Gerdaneri