Yazıya kısaca başlamak gerekir ise federasyonumuz teknik kurul kararlarını açıkladı. Detaylıca başlamak istersek; ünvanı Türkiye Ragbi Federasyonu olarak değiştirildiği ve www.trf.org.tr sitesi olduğu halde artık var olmayan ünvanı ve artık var olmaması gereken siteyi halen kullanan federasyonumuz, teknik olarak var olmayan sitesinde, kim veya kimler tarafından, hangi kişilerden görüş alınarak ve hangi yetkiye dayanarak hazırlandığı belli olmayan, altında hiçbir kimse veya federasyon yetkilisinin imzası olmayan Korumalı Futbol Teknik Kurul Kararlarını açıkladı.

Gene hiç kimsenin düşüncesi alınmadan veya sporumuzun gerçekleri düşünülmeden alınmış, yalnızca aman Aralık ayında yapılacak kongreden önce bir şeyler yapıyormuş havası verelim amacı ile yazılmış copy-paste kararlar.

Halen bir fark yok, geçen yıl ragbiden copy-paste yapılan kararlar ile yönetilmiştik, bu senede geçen sene ragbiden alınan kararların tekrarı ile yönetiliyoruz. Şu takımları toplayayım, bir düşüncelerini alayım, karar mekanizmasında onlarından katkısını sağlayayım ve bu spor için artık bir şeyler yapayım diyen yok. Ben “touchdown” kaç sayı bilmem ama olsun bu oyunda kuralları ben koyarım mantığına devam.

Geçen seneki copy-paste kararlara buradan ulaşabilirsiniz.

İsterseniz sizde bir bakın, yedi farkı bulabilecek misiniz;

19.02.2013 tarihinde açıklanan Amerikan futbolu teknik kurul kararları:http://www.tbsf.org.tr/upresimler/belgeler/KF_Teknik_Kurul_Kararlari_19-02-2013.doc

31.01.2013 tarihinde açıklanan Ragbi teknik kurul kararlar: http://cdn3.hazirportal.com/files/trf.org.tr/yuklenenicerik/duyuru/ragbi-teknik-kurul-toplanti-tutanagi-25-ocak-2013-istanbul.doc

Farkında iseniz iki teknik kurul kararında da bulunan 23 maddenin 20 tanesi aynı, diğer üç maddenin iki tanesi yalnızca Amerikan futboluna göre uyarlanmış ve yalnızca 22.madde eklenmiştir. Yani kısaca yedi farkı bile bulamıyoruz.

Ben yazmaktan sıkıldım. Zira aynı tas, aynı hamam. Teknik kurul kararları ile önceki yazılarımdan ek söyleyebilecek bir şeyim yok. Nasılsa federasyon da bu sporu copy-paste yönettiğine göre, bende copy-paste yazı yazabilirim… Dileyenler eski yazılarıma göz atabilirler…

Bu sene tek fark, milletin gözünün içine soka soka yapılan copy-pasteleri herkes fark ettiği için ragbi teknik kurul kararlarının sonradan açıklanması oldu.

Kalın sağlıcakla…