NFL’de altıncı haftanın ilk karşılaşması dakikalarına kadar heyecanlı anlara sahne olurken Indianapolis Colts, Houston Texans’ı 33-28 yenerek AFC Güney grubunun zirvesindeki yerini pekiştirdi. İlk çeyrekte 24 sayı geriye düşen Houston Texans’ın farkı eritme çabaları ise yeterli olamadı.
Büyük farka rağmen maç boyunca yerinde duramayan Indianapolis Colts koçu Chuck Pagano, “Saha kenarında herkese ‘Ayağınızı gazdan çekmeyin’ diye bağırıp ileri geri gidiyorsunuz. Sonra bir bakıyorsunuz ki fark erimiş. Bu ligde rehavete yer yok.” açıklamasını yaptı.
Koçun bu uyarılarının haklılığı Texans savunmasının yıldızı J.J. Watt’ın fumble return touchdown’ı ile beş sayıya kadar inmesiyle görüldü. Son çeyrekte iki kez öne geçme fırsatı yakalayan Houston, Andre Johnson ve Ryan Fitzpatrick fumble’ları ile geceyi zaferle noktalandırmaktan mahrum kaldı.
Ard arda üç maçtır 300 yardın üzerine çıkan Andre Luck 370 yard ile serisini uzatırken üç touchdown pasına imza attı. Kariyer gecesini yaşayan Colts wide receiver’ı T.Y. Hilton ise  223 yard pas yakalayıp bir touchdown ile galibiyete katkıda bulundu.
Şuana kadar gösterdiği performansıyla MVP yarışına dahil olan J.J. Watt bu sezonki üçüncü touchdown’ını yapsa da takımının mağlubiyetini engelleyemedi. “Bir takıma 24 sayılık fark için izni verirseniz zor anlar yaşarsınız.” sözleriyle maçı özetledi.
Yazan: Emre Ceyhun Güner