NFL’de 2014 off-season’ının sansasyonel oyuncusu Michael Sam, St. Louis Rams tarafından draft edildikten kısa bir süre sonra takımdan kesilmiş ve ancak kendine Dallas Cowboys takımının antrenman kadrosunda yer bulabilmişti. Medyaya açıkça eşcinsel olduğunu söyleyerek NFL tarihinde bir ilke imza atan Sam, Cowboys’da da pek kendini gösterme fırsatı bulamadan takımla ilişkisi kesildi.

Her gün antrenman sahasına tam zamanında gelerek ve yeteneklerini geliştirmek için çok performanslı bir şekilde çalışarak koç Jason Garrett’in övgüsünü alan Sam tüm bunlara takımdan kesilmekten kurtulamadı.
Dallas’ın sahibi ve “her şeyi” olan Jerry Jones, birkaç ay önce kendisine NFL yetkilileri tarafından Michael Sam’i kadrosuna alması hakkında baskı yapılıp yapılmadığını soran medyaya “Dallas’ın savunma oyununa katkı verecek ve pass-rush yapabilecek oyuncuya ihtiyacı vardı, onun için Sam’i aldık” diyerek cevap vermişti.
Bu sezon sadece yedi sack yapabilen ve ligde bu kategoride 27. olan Dallas’ta bile kendine yer bulamayan Sam, Kasım ayını göremeden takıma veda etti ve 53 kişilik kadroda linebacker Troy Davis’e yer açılmış oldu.
Haberin medyada duyulmasından sonra Twitter’dan açıklamalar yapan Sam, başta Jones ailesine, takım arkadaşlarına ve ona destek veren tüm taraftarlara teşekkür ederken, hayal kırıklığı yaşadığını ancak bundan ders çıkartarak her hafta Pazar günleri sahada kendine yer bulabilme fırsatı yaratabilmek için daha fazla mücadele edeceğini ve  bunu başarmak için çalışacağını söyledi.
Yazan: Haluk Onaran