Skorda liderin beş kez değiştiği maçta bitime dört saniye kalan Andrew Quarless’a attığı 4 yardlık touchdown pası ile maçın galibini Aaron Rodgers belirledi. İki kez öne geçmesine rağmen son çeyrekte 24-17 geriye düşen Packers, 68 ve 60 yardlık iki oyunlarla 10-0 seri yakaladı ve derecesini 4-2’ye yükseltti.
Maçın en ilginç anlarından biri bitime saniyeler kala Aaron Rodgers’ın intentional spike fake’iydi. Bu hareket ve devamında maçı kazandıran pasla ilgili olarak konuşan Aaron Rodgers: “Biraz serbest stil bir hareketti. Son anlarda maçı kazandıracak bir fırsat istersiniz.” sözleriyle galibiyet algısını açıkladı.
İlk on bir başlayan 6 sakat oyuncusunun takımdaki yerlerini alması Miami Dolphins için yeterli olmadı. Miami adına sahanın en iyilerinden olan wide reciever Jarvis Landry ve Mike Wallace birer touchdown sayısı buldular. Skordaki gelgiti yorumlayan Mike Wallace: “Sonucun izahı için ikinci bir varsayımınız her zaman olabilir. Bazılarını kazanırsınız, bazılarını kaybedersiniz.” dedi.
35 derece sıcakta oynanan maçta takımlar birbirleriyle olduğu kadar güneş, sıcaklık ve nemle de mücadele ettiler. Güney Florida’daki sıcak havaya değinen Koç McCarty: “Aşırı sıcakta zor bir maçın bizi beklediğini biliyorduk. Tüm hafta boyunca endişelenmediğimizi söylemiştik ve endişelenmedik de. Fakat sorun şuydu; Biz Wisconsin’den geliyoruz. Bundan dolayı mücadele ettik(zorlandık).” sözleriyle soğuk iklimden sıcak iklime gelmenin zorluklarına değindi.

 

Yazan: Emre Ceyhun Güner