Pazar günü Denver Broncos ile Arizona Cardinals arasındaki maç, haftanın en önemli maçları arasına girmeyi başardı. Denver maçı 41 – 20 kazanıp Arizona Cardinals’a sezonun ilk mağlubiyetini tattırırken, Peyton Manning bir kez daha NFL tarihine geçmeyi başardı.
Kariyerinin 500üncü touchdown pasını atan Peyton Manning, bu alanda efsane quarterback Brett Favre’ı yakalamayı başardı.
Rekoru ile ilgili “Amerikan futbolu nihai bir takım oyunu ama –rekorları– bir ismin kabullenmesi gerekiyor ve ben bunu bir sürü koçum ve takım arkadaşım adına kabul ediyorum” diye konuşan Peyton Manning maçı 479 yard ve dört touchdown pası ile tamamladı.
Kariyerinde toplamda 503 touchdown pasına olan tecrübeli oyuncu Brett Favre’ın 508 touchdown’lık NFL rekorunu kırmaya oldukça yaklaştı.
500.touchdown pasını tight end Julius Thomas’a atan Peyton Manning, bunun ardından takım arkadaşları Demaryius Thomas ve Wes Welker’ında tarihe geçmesine yardımcı oldu.

Demaryius Thomas, Cardinals karşısında yakaladığı sekiz pas ile takımına 226 yard kazandırırken, Denver Broncos tarihine bir maçta en fazla yard pas yakalayan oyuncu oldu. Önceki rekor ise 2002 yılında Kansas City karşısında 214 yard ile Shannon Sharpe’dan gelmişti.
Wes Welker ise yedi pas yakalayarak NFL tarihinde en çok pas yakalayan draft edilmemiş oyuncu olarak tarihe geçti. 2004 NFL Draftı’nda yedi tur boyunca 32 takım tarafından da seçilmeyen Wes Welker, o günden beri 854 pas yakalıp, 48 touchdown yaptı, beş defa Pro Bowl’a seçildi ve üç defa (2007, 2009, 2011) sezonu en çok yard pas yakalayan oyuncu olarak zirvede bitirdi.
Yazan: Kaan Özaydın