Boynundaki sakatlık sonrası tüm bir NFL sezonunu kaçırdıktan ve kendisiyle özdeşleşen Indianapolis Colts’tan ayrılmasının ardından üç söz sonra Peyton Manning, adını NFL tarihine altın harflerle yazdırmaya devam ediyor.
Geçtiğimiz sezon attığı 55 touchdown pasıyla bir sezonda en çok TD pası atan oyuncu olan ve aldığı beşinci MVP ödülüyle NFL tarihinin en çok MVP seçilen oyuncusu olan Peyton Manning, Pazar gecesi Brett Favre’ı geride bırakarak NFL tarihinde toplamda en çok touchdown pası atan ismi oldu.
Denver Broncos’un San Francisco 49ers’ı 42 – 17 yendiği maç öncesi kariyerinde 507 touchdown pası bulunan Peyton Manning, tüm zamanlar sıralamasında 508 touchdown pası bulunan efsane quarterback Brett Favre’ın ardında ikinci sırada bulunuyordu.
Brett Favre haftaiçi yaptığı açıklamada, Peyton Manning’in rekorunu kırmasıyla ilgili bir problemi olmadığını ve rekorların kırılmak için olduğunu söylemişti. Manning’de öyle yaptı ve attığı üç touchdown pası ile 510. touchdown pasına ulaşarak Favre’ın rekorunu tarihe gömdü.
Peyton Manning’in rekoru kıran 509. touchdown pası Demaryius Thomas’a giderken, Thomas tarihe geçen pası yakalamasıyla ilgili olarak “O oyundan önce bir şansım olduğu düşündüm. Sadece ayaklarımı yere doğru basmak istedim. Bu şans için minnettarım.” diye konuştu.
508.pasını Wes Welker’a, 509 ve 510.paslarını Demaryius Thomas’a gönderen Peyton Manning, “Ailemlemden bazı kişilerle ve arkadaşlarımla da konuştum, birkaç sene önce bunun mümkün olacağını dahi düşünmüyordum. Burada oynamaktan, bu organizasyon için oynamaktan çok zevk alıyorum.” açıklamasını yaptı.
Rekorun eski sahibi Brett Favre ise Twitter sayfasından Peyton Manning’i kutlarken “Bunu hakkettin Peyton. Rekorumu kırdığın için tebrikler” yazdı. 38 yaşındaki Peyton Manning rekoru Brett Favre’dan 56 maç daha az oynayarak kırmayı başarırken, bu rekoru daha da geliştirip kırılması imkansız hale getirecek gibi gözüküyor.

 

Yazan: Kaan Özaydın