NFL’in efsane isimleri arasında yer alan, şimdilerin CBS Sports ve NFL Network’de analisti Deion Sanders, 49ers gündemini oldukça değiştirecek açıklamalarda bulundu. Sanders, 49ers oyuncularının head koç Jim Harbaugh istemediğini ve bunu birçok oyuncunun dile getirdiğini açıkladı.
Sanders, “Onun gitmesini istiyorlar, ortak bir noktaları bile yok. Gerçekten merak ediyorum, bu takımda kaç oyuncu head koçu için oynuyor? Kaç oyuncu durumundan memnun? Bu çok önemli bir sorun. Oyuncular ve koç arasında sorunlar var ve bu sorunlar çatlaklardan dışarı sızıyor.” dedi.
Harbaugh ise 29 Eylül’deki bir basın konferansında sorulan sorular üzerine “Bunlar zırvalık. Hiçbir kaynağı olmayan açıklamalar. Ben bir şeyler biliyorsam, altına imzamı atarım, bu dedikoduları da kim çıkardıysa altına imzasını atsın, gerçek mi değil mi görelim.” şeklinde konuştu.
Bu açıklamaların üzerine ise Sanders tekrardan güvenilir kaynakları olduğunu ve bu hikayenin gerçek olduğunu açıkladı ve “Kaynaklarım var ve isimlerini açıklamayacağım. Kaynaklarım forma giyiyor, takım elbise giyiyor, kravat takıyor. 49ers genel müdürü Trent Baalke ve Harbaugh arasındaki sorunları da herkes biliyor. Geçen sene Cleveland ile yapılan pazarlıklar da bununla ilgiliydi. Koçunu takas etmek isteyen bir takım duydunuz mu başka? Cleveland ortada hiçbir şey yokken neden ilgilensin? Kaynaklarım doğru. Ulağı vurabilirsiniz ama bu mesajın doğru olmadığı anlamına gelmez.” dedi
Jim Harbaugh ile üç sezondur konferans finali oynayan 49ers oyuncularının head koçlarından memnun olup olmadığı bilenmez ama son dönemde çıkan Harbaugh’nun ayrılık haberleriyle birlikte 49ers’ta bir şeylerin doğru gitmediği aşikar.
Yazan: Nazlı Hilal Kaya