St. Louis Rams’in koçu Jeff Fisher hafta başıdna yaptığı açıklamada left tackle Jake Long ve wide receiver Brian Quick’in sezonu kapattıklarını söyledi.
Rams’in Kansas City Chiefs’e 34-7 yenildiği maçta Jake Long’un sağ diz çapraz bağları koparken aynı dizinden tam 308 gün sonra tekrar sakatlanması kendisinin Rams’deki kariyerini de tehlikeye atmış oldu. Zira Long’un sözleşmesin de garanti maaş sadece ilk iki sene için geçerli olduğundan, Rams eğer isterse sezon sonunda çok az bir ceza ödeyerek Long ile olan kontratını feshedebilir.
Önümüzdeki sene için Long’un maaşının takım bütçesine yükü 10,5 milyon dolar ve daha sonraki sene 10 milyon dolar olduğundan, eğer Rams, kendisiyle yollarını ayıracak ise, ödeyeceği 2,5 milyon dolar garanti parayı düştükten sonra,  sekiz milyon dolarlık bir tasarruf yapmış olacak.
Diğer bir tesadüf de takımın müzmin sakatı quarterback Sam Bradford da dizinden sakatlanıp operasyon geçirdikten tam 307 gün sonra aynı yerden yine sakatlanmış ve sezonu kapatmış olması.
Takımın çaylak oyuncusu Greg Robinson ise Long’un yokluğunda left tackle oynarken daha sonra esas mevkisi olan left guard’a dönmüştü. Şimdi bu sakatlıktan sonra süresiz olarak tackle olarak görev alacağı kesinleşmiş oldu.
Takımın çok kalabalık ama çok da verimli olmayan wide receiver kadrosunda ise Brian Quick’in yokluğunda kimlerin ileri çıkacağını önümüzdeki haftalarda göreceğiz. Tavon Austin, Chris Givens bu adaylar arasında başı çekiyor gibi.
Yazan: Haluk Onaran