Oakland Raiders, San Diego Chargers’ın serbest bıraktığı wide receiver Vincent Brown ile sözleşme imzaladıktan sonra başka bir wide receiver’ı daha sürpriz bir şekilde transfer etti. Bu sezon henüz galibiyet ile tanışamayan Raiders, New England Patriots’ın geçtiğimiz günlerde serbest bıraktığı Kenbrell Thompkins’i serbest oyuncu havuzundan kadrosuna kattı.
New England Patriots’ın head koçu Bill Belichick ise konuyla ilgili, “Thompkins ile çalışmak eğlenceliydi, umarım gelecekte tekrar çalışma imkanımız olur.” dedi ve Thompkins’in transferinin sebebini takımdaki diğer sakatlıklara bağladı, kadroda yeni defans oyuncularına yer açmak için Thompkins’in takımdan kesildiğini açıkladı.
Thompkins’in Raiders’a katılması geçtiğimiz sezonun yıldızlarından olan wide receiver Denarius Moore’un Raiders koçları ile arasının iyi olmadığının kanıtı niteliğinde oldu. Geçen hafta Londra’da Miami Dolphins’e karşı oynanan maçta tercih edilen receiver’lar Andre Holmes ve James Jones olmuştu. Brown ise Moore’un yokluğunda üçüncü seçenek konumundaydı.
Thompkins, coverage’dan kurtulmak isteyen bir takımın ihtiyaç duyacağı cinsten bir wide receiver. Holmes, Jones ve Brown iyi oyunlar çıkarabilir ancak şüphesiz Thompkins’in hızı Raiders’a çok şey katacak gibi gözüküyor. Thompkins’in Greg Olson’ın hücumuna alışmak için birkaç haftaya ihtiyacı var ancak thanksgiving haftası itibari ile takımda önemli bir roller üstlenmesi bekleniyor.

 

Yazan: Nazlı Hilal Kaya