Cleveland Browns, off-season’da büyük umutlarla kadrosuna kattığı running back Ben Tate’i serbest bıraktığını açıkladı. Houston Texans’ta uzun süre Arian Foster’ın gölgesinde kalan Ben Tate, as running back’lik macerası böylece beklenenden oldukça kısa sürmüş oldu. Tate, Browns formasıyla bu sezon 10 maça çıkarken bunların altısında ilk 11’de yer alabildi…

Mart ayında Cleveland Browns ile sözleşme imzaladıktan sonra takımın yıldızı olması beklenen Tate, bunun yerine başarılı oyuncu son haftalarda takımdaki yerini çaylak running back’ler Terrance West ve Isaiah Crowell’e kaptırmaya başlamıştı.

Tate, geçtiğimiz günlerde takımın hücum koordinatörü Kyle Shanahan’ı kendisine az top verdiği için eleştirmişti. Son dönemde koşu oyununu West, Crowell ve Tate arasında bölüştüren Browns’ta özellikle son maçlarda Tate’in rolü giderek azalmaya başlamış ve head koç Mike Pettine, Pazar günü çaylak oyuncuların Tate’e göre daha patlayıcı olduğunu dile getirmişti.
Pettine ve Shanahan’ın Ben Tate’e 11.haftadaki Houston Texans maçında sadece iki defa top taşıtması ise herkesi şaşırtmıştı.
Tate’in Cleveland Browns ile mevcut kontratı iki yıllığına 6.2 milyon dolar değerindeydi. 26 yaşındaki oyuncu bu sezon Browns formasıyla çıktığı maçlarda toplamda dört koşu touchdown’ına imza atmıştı.
Yazan: Kaan Özaydın