Geçtiğimiz sezon Super Bowl oynayan bu sezon da şampiyonluğun en büyük adayı olan Denver Broncos, St. Louis Rams deplasmanında sürpriz bir mağlubiyet yaşadı. Broncos, Rams’e 22 – 7 yenilerek bu sezonki üçüncü mağlubiyetini tadarken, önemli yıldız oyuncularını da sakatlığa kurban verdi.
Yıldız tight end Julius Thomas’ın ayak bileğinden sakatlanarak sahayı terk ettiği maçta wide receiver Emmanuel Sanders beyin sarsıntısı geçirdi, kasık sakatlığından geri dönen running back Montee Ball ise maçı tamamlayamadı.
Peyton Manning’in 389 yard, bir touchdown pası ve iki interception ile oynadığı maçta, Denver Broncos’un koçu hücumu sahada hiçbir varlık gösteremedi. CJ Anderson, 28 yard koşarken, Manning -1 koşu yardı kaydetti.
Denver Broncos head koçu John Fox maç sonrası “Onlar bizden daha iyi oynadı” açıklamasını yaparken, St. Louis Rams’te ilk 11’e geri dönen quarterback Shaun Hill, 220 yard ve bir touchdown ile galibiyette önemli rol oynadı. Maçın yıldızları ise 113 yard koşan çaylak running back Tre Mason ile 128 yard ve bir touchdown’a imza atan wide receiver Kenny Britt oldu.
Yazan: Kaan Özaydın