Sezonun üçüncü haftasında Atlanta Falcons maçında sakatlanarak yerini Mike Glennon’a bırakan ligin gezginlerinden müzmin yedek QB Josh McCown bu hafta tekrar bir Atlanta maçı ile ilk 11’e dönüyor.
Ancak Josh McCown yaptığı basın toplantısında pek mutlu görünmüyordu. Sebebi ise yakın arkadaşı genç QB Mike Glennon’un takımdaki yerini kaybetmiş olması. Tabi, bu mutsuzluğunun ne kadar samimi olduğu oldukça su götürür cinsten…
Bu hafta takımla sahaya ilk 11’de çıkacağı belli olan McCown’un sözleri ise üzüntüsünün ne kadar üzüntüsünün samimiyetini sorgulatan cinsten oldu. McCown yaptığı açıklamada, “Sakatlığımdan sonra yerimi alan Mike’ın daha çok maç kazanacağını umuyordum” derken “Siz Mike hakkında ne hissettiğimi biliyorsunuz. Ona gelişmesi ve daha iyiye gitmesi için yardım etmeliyim. Bu yüzden karışık duygular içindeyim” açıklamasını yaptı.
Tampa Bay Buccaneers de bu sezon head koç olarak göreve başlayan tecrübeli koç Lovie Smith, takıma geldiğinde ilk iş olarak takımın quarterback’inin  Josh McCown olduğunu ilan etmişti. Mike Glennon ilk kesiği daha ligler başlamadan yemişti. Ancak sakatlık sonrası formasını geri alan Glennon, 10 touchdown pası, altı interception ve 83,3 quarterback reytingi ile tamamladığı beş maçtan sonra Lovie Smith’den ikinci kesiği yedi ve yerini yine Josh McCown’a bıraktı.
35 yaşındaki McCown sezon öncesi free agent olarak takıma katılmış ve iki touchdown pası, dört interception ve  65,8 quarterback reytingi ile üç maçta görev almıştı.
Yazan: Haluk Onaran