Pittsburgh Steelers forması ile üç defa Super Bowl oynayarak iki şampiyonluk kazanma başarısı gösteren tecrübeli quarterback Ben Roethlisberger, kariyerinin en formda günlerini geçiriyor!
Geçtiğimiz hafta Indianapolis Colts karşısında 522 yard ve altı touchdown pası ile NFL tarihinin en iyi QB performanslarından birine imza atan Big Ben, bu hafta da Baltimore Ravens karşısında altı touchdown pası atarak tarih yazdı.
Takımını Baltimore Ravens karşısında 43 – 23’lük galibiyete taşıyan Roethlisberger, NFL tarihinde üst üste iki maçta en çok touchdown pası atan oyuncu olarak kırılması zor bir rekora imza attı.
Önceki rekor 1963 yılında AFL’de Oakland QB’si Tom Flores’ın iki maçta attığı 11 touchdown pasıydı. 2007 yılında ise Tom Brady aynı rekoru tekrarlama başarısı göstermişti.
Son dönemde hiç olmadığı kadar formda olan Roethlisberger, NFL’in gündemini son dönemde sıklıkla meşgul eden Peyton Manning, Tom Brady, Aaron Rodgers ve Andrew Luck gibi yıldızları performansı ile gölgede bırakmayı başardı.

Pittsburgh Steelers defensive end Cameron Heyward, Big Ben’in iki maçta 12 TD pası atmasıyla ilgili olarak “Bu inanılmaz bir şey.” yorumunu yaparken, Ravens’ın yıldız linebacker’ı Terrell Suggs, “Her ne kadar geçen hafta bunu yaptıysa, hafta içinde bunu tekrarlayacağına beni kesinlikle inandıramazdınız.” diye konuştu.
Ben Roethlisberger, bu sezonki 22.touchdown pasına ulaşırken takımına da üst üste üçüncü galibiyetini kazandırmayı başardı. Steelers, bu galibiyet ile 6-3 duruma gelirken, Big Ben’in Colts ve Ravens defanslarına yaptıklarını gördükten sonra haftaya bu sezon sadece bir galibiyeti bulunan New York Jets maçında “neler yapabileceği” şimdiden merak edilmeye başlandı.
Yazan: Kaan Özaydın