NFL yönetimi Detroit Lions defensive tackle’ı Ndamukong Suh’a, Green Bay Packers maçında Aaron Rodgers’ın ayak bileğine kasten bastığı için bir maç ceza verdi. Suh, böylece Pazar günü oynanacak NFC wildcard maçında Dallas Cowboys karşısında takımını yalnız bırakacak.
NFL başkan yardımcısı Merton Hanks, Suh’a konu ile ilgili bir mektup yazarken şunları söyledi; “Yerde yatan bir oyuncaya kazayla zarar verdiğini ve o esnada dengeni kaybettiğini düşünmüyoruz, isteseydin böyle bir zarardan kaçınabilirdin. Hiç gerek yokken savunmasız durumda yerde yatan rakip takımın oyuncusunun korumasız ayağına bastın.” dedi.
NFL’in en önemli muhabirlerinden Ian Rapoport’un verdiği bilgilere göre, Suh bir maçlık cezasına itiraz edecek. İtirazı Derrick Brooks ya da Ted Cotrell dinleyecek ve kararı yine bu iki isimden biri verecek.
Öte yandan Suh’un video kanıtlara itiraz etmesi ve kendini aklaması çok zor görünüyor. Kamera kayıtlarında, Suh’un dördüncü çeyrekte Rodgers yere düştükten sonra iki adım geri atarak Rodgers’ın alt baldırı ve bileği arasındaki bir bölgeye bastığı hatta bastıktan sonra da sağ ayağı ile de bir süre bastırdığı görülüyor.
Ndamukong Suh, böyle bir kaydı varken nasıl bir savunma yapılacak bilinmez ama eğer itirazlar kabul edilmezse Pazar günü Detroit Lions, en önemli savunma oyuncularından birinden yoksun olarak playoff maçına çıkmak zorunda kalacak.

 

Yazan: Nazlı Hilal Kaya