Caronlina Panthers’ın yıldız quarterback’i Cam Newton, trafik kazası kesildi. Charlotte’ta arabası takla atan yıldız oyuncunun belinde kırık tespit edildi.
Panthers’ın basın sözcüsü Charlie Dayton, Salı günü Newton’ın kaldırıldığı hastanede basının sorularını cevaplarken, iç organlarında bir sakatlık durumu oluşmadığını ve genç oyuncunun gözlem için bir gece hastanede tutulacağını açıkladı.
Dayton, Newton’ın belindeki sakatlığın ameliyat gerektirmediğini ancak Pazar günü Tampa Bay Buccaneers maçında sahada olmasının oldukça zor olduğunu söyledi.
Televiyonlarda Newton’ın ambulansa kaldırıldığı anlar yayınlanırken, 25 yaşındaki oyuncunun siyah kamyoneti devrildikten sonra yerde yatarken, bilincinin yerinde olduğu hatta kameralara gülümsediği belirtildi. Newton’ın kullandığı araç, devrilirken, çatısı da ciddi hasar gördü. Kazaya karışan diğer aracının ön tarafında hasar bulunuyor.
Newton’ın belindeki tarzdaki kemik kırıklarının tamamen iyileşmesi altı haftayı bulurken, başta Tony Romo olmak üzere, bazı NFL oyun kurucularının bu tarz sakatlıklara rağmen sahalardaki yerlerini aldığını görüyoruz.
2011 NFL Draftı’nın bir numarası Cam Newton bu sezon 2,800 yard pas, 16 touchdown pası, 425 koşu yardı, üç touchdown koşusu ve 11 interception ile oynuyor. Takımı Carolina Panthers’ın ise 4-8-1 derecesiyle grubunda halen playoff şansı bulunuyor.

 

Yazan: Kaan Özaydın