Sezon başında Chicago Bears ile yenilediği kontratı sayesinde NFL’in en pahallı hücum oyuncusu olan ve yıl ortalamasına göre de en yüksek maaşı alan quarterback Jay Cutler, bu hafta alınan ani bir karar ile yedeğe çekildi. Chicago Bears, Cutler’ı yedeğe çekerken, Pazar günü oynanacak olan Detroit Lions maçına Jimmy Clausen ile başlayacağını duyurdu.

Bu sezon oynadığı 14 maçta (5-9) yaptığı 24 top kaybı ile bu kategoride lig lideri olan Jay Cutler ,son zamanlarda oldukça eleştiri alıyor ve özellikle de hücum koordinatörü Aaron Kromer’in yıpratıcı konuşmalarına hedef oluyordu.
Aaron Kromer her ne kadar sonradan özür dilese bile Chicago’nun bu oyuncuyla kontrat yenilemesinden pişmanlık duydukları her tavırlarından belli oluyordu.
Sezon başında imzalanan yedi yıllık 126 milyon dolarlık kontrat ve önümüzdeki sene alacağı 15,5 milyon dolar garanti para ile Cutler, şuan için Chicago’nun önünde büyük bir engel olarak duruyor. Cutler’ı takımdan göndermenin maliyeti ise defterlere 19,5 milyon dolar olarak yansıyacak.
Tabi, Cutler’ı yedeğe çekmeyi, önümüzdeki sene head koç Marc Trestman’ın yerine bir başkasının getirileceği şeklinde de okumanın mümkün olduğunu belirtmemiz gerekir.
Chicago’da şuan için Jay Cutler’ın takas söylentileri manşetleri süslese de head koç Marc Trestman’ı da sezon sonunda şehirden ayrılanlar arasında görmemiz kuvvetle muhtemel.
Yazan: Haluk Onaran