İnternet ahalinin en sevdiği parodi filmlerinden birisi “This Is Spinal Tap”dir. Bu hayali İngiliz rock grubunun filminde en çok dikkat çeken ve hakkında en çok konuşulan şey ise bilen bilir, bateristlerinin devamlı garip şekillerde ölmesidir. Hatta rivayete göre tam 32 tane farklı bateristleri olmuştur. (Bunu “Freaks and Geeks”deki Nick’e anlat(!)) Underrated film ve dizilerden bahsettiğime göre hemen sevgili Chargers’ımıza konuyu bağlıyorum. Sonuç olarak, internette arka arkaya ölüm, sakatlık, vs. gerçekleştiğinde Spinal Tap esprisi her daim yapılır.

Chargers’da Baltimore Ravens karşısında maça başlayan dördüncü center’ı Chris Watt sakatlanınca yerine tanımadığımız Trevor Robinson diye birisini koydu. Robinson oldukça iyi oynadı ve sahada olduğu üç drive’da Chargers üç TD yaptı ama sonuç olarak bir offensive line dolusu center başlatmış oldu. Neyseki Watt’ın durumu injured/reserve listesine koyulan diğerleri kadar kritik değil ama gene de Chargers’ın blogcuları, Twitter fenomeni Chargers’lılar, Watt’ın yerde yattığını gördükleri anda Kim Kardashian #BreakTheInternet hareketinden daha hızlı bir şekilde bunun hakkında espriler yapmaya başladı. Tabi bu ortamın içinde “Chargers’da center oynamak, en tehlikeli işler listesinde Spinal Tap’de baterist olmayı geçerek Star Wars Stormtrooper’ına/Star Trek Redshirt’e (hangisini seviyorsanız, ben şahsen Star Wars’a bayılıp, Star Trek’ten nefret ederim) yaklaştı” gibi espriler gene en çok rehavet görenlerden oldu. Bir center sakatlığı daha olursa NFLPA Chargers’ın center’sız oynamasını falan isteyebilir. Center sakatlığı muhabbetine son noktayı maçın adamı Philip Rivers’ın sözleriyle koyuyorum: “Bu takımda mağlubiyetlerden çok center oldu. Bu çılgın bir şey”

Playoff Resmi

Chargers Baltimore’u, Broncos Chiefs’i, Bills Browns’u, Saints Steelers’ı ve Dolphins de Jets’i yenince bu hafta wildcard yolunda büyük bir adım atmış olduk. Chargers 8-4’e yükselirken beşinci sırada bulunuyor ve altıncı sıra için 7-5’de altı takımlık bir beraberlik var. Şuanda tiebreaker’lar sonucu Miami Dolphins altıncı sırada bulunsa da en küçük hata bütün sıralamayı alt üst edebilir. NFL’de 32 takım içinde en zor son dört maça çıkacak olan takım Chargers olsa da (Patriots, Broncos, @49ers, @Chiefs) bu haftaki maç öncesi çok ilginç bir istatistiği paylaşmak istiyorum. Aktif QB’ler içerisinde Aralık ayında en iyi karnesi olan oyuncu Tom Brady (45-7, .865) arkasından gelen ise Philip Rivers (30-6, .833) onları ise sadece .697 kazanma yüzdesiyle Peyton takip ediyor (46-20). Bu hafta Rivers ve Brady’nin kapışması sırf bu nedenle daha bile ilginç olacak.

Bu hafta AFC playoff yarışını etkileyecek maçlara bir göz atalım:

Steelers @ Bengals: Şuanda Bengals, NFL’in en iyi division’ını bir buçuk maç farkla önde götürüyor. Bu hafta ne olursa olsun yerlerini koruyacaklar ama sadece yarım maçlık bir avantaj kalan maçlarının hepsini kazanmalarını gerektirebilir. Steelers ise ligin en dengesiz takımı. Jets gibi takımlara kaybedip sonraki hafta Big Ben’in altı TD pası ile fark atabiliyorlar. Geçen hafta da Saints’e kaybederek büyük bir adım geri attılar. Burada bir mağlubiyet onları 8-8’lik sezona götürebilir.

Colts @ Browns: Trent Richardson’ın eve döndüğü maçta Brian Hoyer işini geri alacak. Johnny Football’a starter QB olma şansını vermemek için zor bir maç ama Browns tarafında beklentilerin çok yüksek olmaması ona iyi gelecektir. Colts ise first round bye için oynuyor ve Pats/Broncos’dan bir maç gerideler. Divison’ı kazanacakları garanti ama iyi bir yer için maç kaybetmemeleri lazım. Browns kaybederse bir nevi havlu atacak.

Ravens @ Dolphins: Bir mağlubiyet daha Ravens’ın AFC North yarışından kopmasına neden olabilir. Zaten konferans içinde kötü bir performans sergileyen Baltimore ekibi tiebreaker’a kalması muhtemel yarışta bize de yenilince iyice geriye düştü. Dolphins’in ofansif gücü her hafta azalıyor ama defansları hala fazlasıyla iyi. Tekrardan yarışın içindeler ve evlerinde iyi oynadıklarını Chargers taraftarından iyi kimse bilemez.

Bills @ Broncos: BRONCOS YENER. Gazeteye falan yazabiliriz bunu. Umarım kaybederler de beki Chargers haftaya onları yenerek divison’ı kazanır (güzel espri) ama Bills kaybederse onlar için iyi bir son üç hafta olmayacak.

Chiefs @ Cardinals: Arizona Cardinals, Carson Palmer’ın sakatlığıyla ofansta çok kötüleşti ve bırakın first round bye, playoff bile yapamayabilirler. 10-6’lık rekorla dışarda kalmaları iki sene üst üste olursa futbol tanrılarına hiç inancım kalmaz. Kansas ise Raiders mağlubiyetinin acısını halen çeliyor, çekecek. Gene yenilirlerse üç hafta üst üste kaybetmiş olacaklar.

Patriots @ Chargers: AFC mücadelelerinin içinde en büyüklerinden birisi. Belki düne kadar öyle değildi ama Kaliforniya’ya erken gelen Patriots oyuncuları bir Clippers maçına gidip Justin Bieber’la resim çekilmiş. En son bu olduğunda Steelers için işler pek iyi gitmemişti. Tony Romo veya Madden Curse gibi bir şey bu da. Hatta fantasy oyunlarında Chargers’ı seçenlerin sayısı %10 kadar arttı. 1970’den beri en iyi iki sezon sonu takımının maçı wildcard’dan tutun first round bye ve home field advantage’a kadar her şeyi yerinden oynatacak.

Bu güzel konferans maçları haftasının zevkini çıkartın ve siz siz olun ellerini teslim olurmuş gibi kaldırıp sahaya çıkan oyuncu görürseniz bakmayın(!), kızıyorlar. Esen kalın.