Johnny Football, LeBron James ve Justin Bieber’ın yakın arkadaşı, lige girdiğinden beri medyatik haberlerin bir numaralı ismi, Pazar günü Cleveland Browns formasıyla ilk defa sahaya çıktı. Maç öncesi beklentiler konusunda abartının sınırları zorlanırken, maç sonu için söylenebilecek tek bir kelime vardı: Felaket!
Bir kıvılcım çakıp, takımı ateşlemek şöyle dursun, Manziel sergilediği performansla, Browns’ın bu sezon adına yanan son umut meşalesinde söndürdü. Attığı 18 pasın sadece 10’unda isabet sağlayabildi dahası üç kere sack yedi ve iki de interception’a sebep oldu. Johnny maçı ancak 27.3 QB reytingiyle bitirebildi. Maç sonucu ise: Cincinnati 30, Cleveland 0!
Maç öncesi yaşanan bütün o Manziel çılgınlığından bıkan Cincinnati Bengals içinse oldukça tatmin edici bir maç oldu. Bengals oyuncuları maç boyunca, iyi bir oyun oynadıklarında ya da sack yaptıklarında, parmaklarını birbirine sürterek, Johnny’nin meşhur imzası, “money” sevincini yaptılar. Hatta bir pozisyonun ardından sevinci tam olarak Manziel’in yüzüne karşı da yaptılar.
Cleveland’ın 7-7 istatistiğine düştüğü, maçın ardından basın mensuplarına konuşan Manziel, “Bence en iyi quarterbackler bile başlarda zor zamanlar geçirir.” diyerek sözlerine başladı ve ekledi, “Genç bir oyuncu için bu lige dahil olmak ve alışmak gerçekten çok zor. Hatta her hafta, sahaya çıkıp en iyi oyunlarını ortaya koyan oyuncular bile zaman zaman zorlanıyor. Bu bir çeşit döngü”
Manziel maç boyunca, yetişkin adamlara karşı oynayan küçük bir çocuk gibi göründü. Acınacak halde ve yeterince güçlü değildi. Daha çok çürümüş gibiydi. Koşamadı. Pas atamadı. Tek bir oyun bile üretemedi. Maç öncesi Bengals’ın planı Manziel’ın koşu oyununu durdurmaktı ancak genç oyuncu ne koşabildi ne pas atabildi.
Cleveland Browns’ın bu mağşubiyet ile playoff umutları sönerken aynı grupta bulunduğu Cincinnati Bengals, 9-4-1 derecesiyle şuanda AFC Kuzey grubunda playoff’a en yakın takım konumuna geldi.

 

Yazan: Barbaros Ataer