Son Super Bowl şampiyonu Seahawks 11 galibiyete ulaştı ve tekrar ligin en korkutucu takımı hüviyetine büründü. Michael Bennett, Bobby Wagner ve “Legion of Boom” (Seahaws geri defans hattının lakabı) 2013’deki ürkütücü seviyelerine ulaştı ve tamamı Seattle galibiyeti ile sonuçlanan son beş maçta toplamda sadece 33 sayıya müsaade ettiler.
Hücum hattı ise savunma kadar etkin olamadı. Bahsi geçen son beş maçın üçünde 20 sayıyı geçemediler. Gerçi bu üç maç da Arizona ve San Francisco gibi ligin güçlü defanslarına karşı oynandı. Yine de Marshawn Lynch o kadar etkili oldu ki, takım arkadaşı Richard Sherman O’nun MVP kalibresinde oynadığını açıkladı.
Lynch 16.haftada, bozuk midesi nedeniyle ilk çeyreğini kaçırdığı Arizona maçında, takımına 10 kez taşıdığı topla 113 yard ve iki touchdown kazandırdı. Hatta bu touchdown’lardan birisi Beast Quake olarak anılan, 2011’in wildcard haftasında Saints’e karşı yaptığı touchdown’a taş çıkaran cinstendi.
Sherman ayrıca Adrian Peterson’ın MVP sezonuyla kıyaslandığında Lynch’in daha fazla touchdown yaptığını hatırlattı. Yine de, Lynch’in MVP olmak bir yana, sezonun en iyi running back’i olduğu argümanı bile yeterince inandırıcı olmayabilir.
Bu sezon DeMarco Murray ve Le’Veon Bell  Lynch’den daha fazla yard koşarken, Bell, Justin Forsett, Jeremy Hill ve Arian Foster top taşıma başına daha fazla yard katteti. Ayrıca bu sezon Murray ve Foster’in, Marshawn Lynch’ten 100 yardı geçen daha fazla maçı bulunuyor…

 

Yazan: Onur Özkol