Kendim ettim kendim buldum tabiri herhalde Philadelphia Eagles’ın durumunu en güzel özetleyen söz olsa gerek. Son iki maçını kaybeden Eagles dün akşam da 27 – 24’lük skorla Washington Redskins önünde hiç beklenmedik bir mağlubiyet alınca, gurubunda iddiasını oldukça zayıflattı ve Dallas Cowboys’un son iki maçını da kaybetmesini bekler duruma düştü.
Washington Redskins ise son altı maçını kaybettikten sonra ve özellikle de takım içinde koç Gruden ve quarterback RGIII ile ilgili birçok spekülasyon yaşadıktan sonra, takımın bu galibiyeti açıkçası uzak ihtimal gibi gözüküyordu.
Ancak Eagles’ın kaçırdığı iki alan golü, Mark Sanchez’in kendisinden beklendiği gibi(!) iki top kaybı yapması ve dahası, eski oyuncuları DeSean Jackson’u bir türlü marke edememeleri bu sonucu ortaya çıkardı
Mark Sanchez’in bitime bir dakika 31 saniye kala attığı interception’ı iyi değerlendiren Redskins, maçın bitimine beş saniye kala kicker Kai Forbath’ın 26 yardlık alan golü ile galibiyete ulaşırken, Sanchez’in top kayıpları ise son yedi maçta 13’e ulaştı.
Özel takımların başarılı oyunu ile ancak bu noktaya gelebilen Eagles’ın bu sezon -9 top kaybı oranı ile daha fazla ileri gidemeyeceği açıkçası tahmin edilmesi pek de zor olmayan bir durumdu.

 

Yazan: Haluk Onaran