Green Bay Packers’ın yıldızlarından, Jordy Nelson ve Randall Cobb, bu sezon NFL’in en üretken wide-receiver ikilisi oldu ve Aaron Rodgers kendini MVP tartışmasının merkezinde buldu. Quarterback Aaron Rodgers geçtiğimiz günlerde da yakında serbest kalacak Randall Cobb ile önemli açıklamalarda bulundu.
Rodgers, Salı günü konu ile ilgili sorulan sorulara Cobb’un Green Bay’deki geleceğinin kesinleşmesinin önemli olduğu yönünde cevap verdi. Rodgers, Cobb’un ilk 1,000 yardllık performansının yanı sıra çok iyi bir takım arkadaşı ve mükemmel bir antrenman oyuncusu olduğundan da bahsetti. Rodgers’a göre Cobb, kendini çok geliştiren bir oyuncu ve Packers’lı olma olgusunun vücut bulmuş hali.
Geçmişte de Rodgers, Cobb’u övmüştü ve Cobb’un genel menajer Ted Thompson’ın o güne kadar yaptığı en iyi seçimlerden biri olduğunu hatta en iyisi olduğunu dile getirmişti.
Temmuz 2013’de sözleşmesini yenileyen bir diğer slot receiver ise Victor Cruz olmuştu, Cruz, 43 milyon dolarlık bir sözleşme ile New York Giants’da devam etme kararı almıştı. Cobb’un yenilenecek sözleşmesinin ne civarda olacağını kestirmek isteyenlere Cruz’un sözleşmesi bir dayanak olabilir.
Cobb’un, çok yönlü olması (slot’da, backfield’da ve outside’da), bir punt returner’ın kafa karıştıran yakala-kaç hamlelerine sahip olması ve Rodgers ile kesik ya da hazırlıksız oyunlarda mükemmel bir zihin uyumuna sahip olması onun en önemli özellikleri.
Cobb, geçtiğimiz üç sezon boyunca NFL’in en etkili slot receiver’larından oldu ve artık hakkettiği parayı alma vakti geldiğini düşünüyor.

 

Yazan: Nazlı Hilal Kaya