Ravens’ın defensive tackle’ı Haloti Ngata, NFL yönetimi tarafından dört maçlık cezaya çarptırıldı. Ravens’ın dün sabah yayınladığı açıklamaya göre NFL, oyuncunun ligin performans arttırıcı maddeler konusunda ki kurallarına uymaması, kısacası yasaklı madde kullanması sebebiyle Ngata’ya dört maç oynamama cezası verdi.
Ngata konuyla ilgili olarak kısa bir açıklama yaptı; “Bir hata yaptım ve hatamı kabul ediyorum.” dedi ve ekledi, “Adderal kullandım ve bunun tüm sorumluluğu bana ait. Gerçekten çok pişman ve üzgünüm. Ailemi, takım arkadaşlarımı, Ravens taraftarlarını ve kendimi hayal kırıklığına uğrattım. Umarım Ravens, playoff!lara katılır. Kendi adıma, bunu yapabileceklerine tüm kalbimle inanıyorum. Sonrasında ben de geri döneceğim ve kazanmak için elimden geleni yapacağım.”
Bu sezon da Baltimore Ravens adına iyi bir oyun ortaya koyan Ngata, şuana kadar 31 tackle ve iki sack istatistiklerinin yanına iki interception ekleyerek takımına katkıda bulundu.
Şüphesiz ki normal sezonun bitmesine son dört maç kala, onun yokluğu Baltimore Ravens’ı etkileyecektir. Ngata 2011’de beş yıllık ve $37.1 milyonu garanti olmak üzere, 61 milyon dolarlık bir kontrata imzasını atmıştı. Normal şartlar altında, bu sezon ve 2015’te toplam 8.5 milyon dolar, garanti para kazanacak olan oyuncu, bu cezayla birlikte maddi açıdan da ciddi bir kayba uğramış olacak.
Ngata’nın geri dönüş tarihi 29 Aralık 2014, yani Ravens’ın 28 Aralık’ta Cleveland Browns’la oynayacağı, normal sezonun son maçından hemen sonra.

 

Yazan: Barbaros Ataer