Philip Rivers, ilk yarı sonunda tabelaya baktığında, takımı 21 sayı gerideydi ve başarılı QB ikinci yarıda San Diego Chargers’ın bu skordan geri gelip gelemeyeceğini merak ediyordu. Bütün sezon bu maça bağlıydı ve Rivers sazı eline aldı.
Rivers sahaya döndü ve göğsündeki sakatlığa rağmen gösterdiği müthiş inatla, adeta yüreğini koyarak, San Diego’nun oldukça kritik durumda olan playoff umutlarını, canlı tutmayı başardı.
Başarılı QB, son dakikada skoru eşitleyen TD pasını attı ve maçı uzatmaya taşıdı. Beş dakikalık uzatma bölümünde, 40 yardlık bir field goal’ü sayıya çeviren Nick Novak takımını, 49ers karşısında 38-35 öne geçirdi ve bu unutulmaz maçı noktaladı.
San Diego Chargers head koçu Mike McCoy, maç sonu, “Çok net söyleyebilirim ki inanılmaz bir finaldi.” diye konuştu ve devam etti: “Oynayabileceğimiz en kötü ilk yarıyı oynadık. İkinci yarı sahada çok fazla duguya tanık oldunuz-  heyecan, enerji ve futbol oynayış tarzımız.”
Rivers, maç boyunca Antonio Gates ve Eddie Royal’dan yararlandı ama bu iki ofansif yıldız sakatlık sebebiyle kenara geldiğinde, Rivers başka bir çözüm yarattı. Malcom Floyd’a attığı 11 yardlık, toplamda kendisinin dördüncü TD pasını, Floyd yakalamayı başardı ve bu sırada bitime sadece 29 saniye kalmıştı. Bu hücumla birlikte, Chargers (9-6) maçı uzatmalara taşıdı.
Son saniyelerde, San Francisco adına Phil Dawson’ın kullandığı 60 yardlık FG vuruşu kısa düşünce Quinton Patton topu yakaladı ve maçı, San Diego’nun sonunda zafere ulaşacağı, uzatmalara (OT) taşıdı.
Maçın kahramanlarından, Novak maç sonunda şöyle konuştu: “Ne geri dönüş ama! Bu benim tecrübe ettiklerim arasında, gelmiş geçmiş en iyilerden biriydi ve bizi yarışta tuttu.” Kendisinin katkısıyla alakalı bir soruyu ise şöyle cevapladı, “Maçı kazandıran vuruşu yapmak, diğer bir deyişle başar ya da öl vuruşu… o anı yaşamayı sevdim.”

 

Yazan: Barbaros Ataer