Oakland Raiders inişli çıkışlı lig serüveninde bu hafta zirveye yaptı ve körfez bölgesindeki ezeli rakibi San Francisco 49ers’ı koçları Jim Harbaugh yönetiminde gördükleri en düşük skora mahkûm etti.
Raiders, oyun kurucusu Derek Carr’ın üç touchdown pası ile 49ers’ı 24-13 yenerek geçtiğimiz hafta St. Louis Rams karşısında yaşadıkları felaketin izlerini silerken, San Francisco’nun da muallâktaki playoff umutlarında da ciddi bir gedik açtı.
Raiders (2-11), Kansas City karşısında aldıkları sezonun ilk galibiyeti ile rahat bir nefes almışken, akabinde St. Louis’e karşı 52-0 kaybetmişti. Pazar akşamı ise San Francisco’ya (7-6) karşı bu sezon ilk kez komple bir performans ortaya koydular.
Oyun sonuna doğru yaptığı interception ile galibiyeti perçinleyen safety Charles Woodson “Bay haftasından çıkıp böyle bir performans sergilemek bizim için harika bir olay” dedi ve ekledi, “Geçen hafta yaşadıklarımızdan sonra bu şekilde bir geri dönüş yapabilmek bizim için çok önemli. Bu galibiyet, yani körfez savaşını rakip şehre karşı kazanmış olmak, çok büyük bir zafer.”
Çaylak sezonunda çıkardığı en iyi maçta QB Derek Carr kullandığı 28’de 22 olumlu pas ile 254 yard kazandırırken, mevkidaşı Colin Kaepernick’i resmen gölgede bıraktı.
Öte yandan, son üç sezondur NFC Finali oynayan San Francisco, Harbaugh yönetiminde ilk kez playoff dışında kalma tehlikesi yaşıyor. Ligin bitimine üç maç kalmış iken, San Francisco NFC wildcard yarışında üstündeki üç takımı, iki galibiyet geriden takip ediyor.

 

Yazan: Onur Özkol