Sevgili NFLTR okuyucuları, önceki yazımda Bostanlıspor’un federasyonumuzun Amerikan futbolundan sorumlu asbaşkanı ile olan yakınlığından ve bu vesile ile maçları rahatlıkla erteletebildiğinden bahsetmiştim. Yazım üzerine Bostanlıspor Gençlik Spor Kulübü Başkanı Sayın Avni Erboy bizle irtibata geçti ve durumun aslında böyle olmadığını bizlerle paylaştı. Aşağıda Sayın Avni Hocamızın açıklamalarını bulabilirsiniz. Açıklamalar ve yanlış bildiğimiz ve hatta hiç bilmediğimiz konularda bize açıklama gönderdiği ve bizi bilgilendirdiği için teşekkür ederiz.

2015/002 – 08.01.2015

Sayın Alper GERDANERİ

Web sitesindeki yazınızı zevkle okuduk. Yazının son bölümündeki bazı cümleler ve iddiaları ise hayret ve üzüntüyle karşıladık. Tamamen asılsız olan bölümlerle ilgili olarak cevap hakkımızı kullanmak zorunda kaldık.

Yeni girdiğimiz ve tanımaya çalıştığımız Amerikan Futbolu (Korumalı Futbol) camiasının küçük ancak bazı olayları duyamayacak kadar da büyük ve uzak olduğunu da son olaylarla anladığımız için böyle bir yazı yazma gereğini gördük. Elit olduğuna inandığımız camia gerçekleri bilsin istedik.

İsterseniz sizi hikayemizin başına, Taner Hacıbekiroğlu ile iş birlikteliğimize götürüp anlatmaya başlayayım.

Yaklaşık bundan üç yıl önce…

Bostanlıspor İzmir Üniversitesi sponsorluğundan sonra üniversite öğrencilerinin yaptığı spor branşlarına el atmaya başladı. Çeşitli branşlar üzerinde durulurken, İzmir Üniversitesi SKS Müdürü, Yrd. Doç. Dr. Serkan Çınarlı, “Ege Üniversitesi Amerikan Futbolu takımının dağılmak üzere olduğunu, geçen sezonu boş geçirdiklerini ve bu yıl kulüp aradıklarını söylediğinde, kendisine “Bütçemiz yok. Ancak özerk bir şube olarak çalışıp gelir ve giderlerinin kendilerinin karşılaması halinde bünyemize alabileceğimizi” söyledim. O da aynı düşüncede olduğunu, “Taner de aynı düşüncede” dedi. Bunun üzerine Taner Hacıbekiroğlu ile İzmir Üniversitesi’nde Serkan Çınarlı’nın odasında buluştuk ve tüm şartları (Hiçbir şekilde maddi destek vermeyeceğimizi. Ancak Bostanlıspor adına yarışabileceklerini) söyledik. Kendisi en son Didim Belediyesi ile anlaştıklarını ancak yarı yolda bırakıldığını, bizimle birlikteliğinin uzun olmasını dilediğini belirterek, ilgimize teşekkür etti.

Daha sonra tescil işlemlerimiz için baş antrenör H. Kaya Gücü (Ege Üniversitesi BESYO Öğretim Görevlisi) Karşıyaka’daki ofisime gelerek belgeleri getirdi. Kaya Hoca ile de tanışmamız orada oldu. Kaya Hoca, Amerikan Futbolunun dışında da yardımcı olabileceğini söyledi. Nitekim de oldu, olmaya devam ediyor.

Söz vermediğimiz halde, maçlarımızı Aliağa’da oynadık. Saha, doktor, ambülans, takımın gidiş gelişi (Otobüs) kulübümüz tarafından temin edildi.

Deplasmanlara otobüs temin ettik. (Hatta birisinde küçük diye şikayet ettiler.) İki takım forma yaptırdık. Beğenmediler, giymediler ancak yarısını da iade etmediler.

Isparta’da yapılacak ve kazananın 1. Lige çıkacağı maç öncesi İzmir Üniversitesi rektörünü devreye sokarak, (Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi misafirhanesiyle, misafirhanede fazla yer olmadığı için rektörlük Öğretmen Evi’nden yeteri sayıda oda ayırttığını söylemiş) yer ayırttık.

Maçtan önce kulağımıza “Isparta takımına federasyon başkanı 1. Lig sözü vermiş, Ege yenilecek” lafları gelince bunu Taner’e söyleyince “Olur mu başkanım biz yedek takımla çıksak yine kazanırız” cevabı verdi. Bunu bizzat federasyon başkanına da ben söyledim. “Olur mu öyle şey” diye de cevap verdi.

1. Lig hazırlığı yaptığımız hafta sonumuz, Taner’in son dakikada “Çocukların sınavları var. Biz gece 24.00’de yola çıkıp, maçı oynayıp döneceğiz” demesi ve ardından da takımın yenilmesiyle zehir oldu… Rektörlüğün ayırttığı yerleri bile iptal etme şansımız olmadı.

Gerisini siz düşünün…

Söz vermediğimiz halde imkânlarımızı zorladık. İmkânlar yarattık. Sonuç ortada.

Geride bıraktığımız yıl her şey güzel giderken, kulağımıza “Federasyon başkanı Taner’e yeni kulüp kurduruyor” lafları gelmeye başladı. Her seferinde de bunları yalanladı. Sonuçta Gut Güvenlik Spor Kulübü diye bir kulübün kurulduğunu, kulübü Taner Hacıbekiroğlu ve arkadaşlarının kurduğunu TRF seçimleri öncesi bizzat delege listelerini teslim etmek için (son gün olan Cuma günü) Ankara’da federasyon merkezine gittiğimde tesadüfen öğrendim. Masada Gut Güvenlik Spor Kulübü’nden başkan imzasıyla gelen yazıda (içeriğini tam hatırlamıyorum) oyuncularımızın tamamının Gut Güvenlik adına lisans çıkartılması isteniyordu. Oradaki arkadaşlara sorduğumda (Federasyonda o anda başkan Şahin Kömürcü ve yönetim kurulu üyesi Sıddık Topaloğlu vardı) “Kimin getirdiğini anlarsın” dediler. O an federasyonda çalışan Oya Hanıma imza örneğimi bırakarak “Benim imzam dışında bir tek lisansımızı başka kulübe verirseniz hepinizi mahkemeye veririm” dedim.

Daha önce de düşündüğümüz kararımızı o gün netleştirdim. İzmir’e dönüşte de kararı hayata geçirdim. Taner Hacıbekiroğlu’nun Bostanlıspor ile tüm ilişkiler kesilmişti…

ALTYAPI OLAYI

Dönelim, bir başka olayımıza…

Taner Hacıbekiroğlu’na ve A Takıma katkı sağlamak amacıyla Amerikan Futbolu Spor Okulu kurmayı önerdim. Kaya Hoca ve Taner ortaklaşa yapacaktı. Kursiyerlerden ücret alınacak ve bunlar eşit olarak paylaşılacaktı. Sahayı Bostanlıspor sağlayacaktı. Taner “Başkanım biz yarıyı ikiye böleceğiz. Hiç olmazsa %60 alalım” dedi. Kabul ettik. Gode Cengiz Spor Tesisleri Suni Çim Sahasında çalışmalar başladı.

Daha sonra Taner ile Kaya Hoca arası “maddi konu” nedeniyle açıldı. Kaya Hoca Amerikan futbolundan tamamen koptu. Taner’le selam ve sabahı da kesti. Kulübü bıraktırmadık.

Parayı Taner topluyordu. Önceleri sağlıklı hesap verdi. Sonraları “Çocuklar vermiyor. Verince getiririm” demeye başladı… Bir ara bir veli yolda karşılaştığımda “Çocuklardan lisans için para toplanıyormuş. Kurs için para veriyoruz. Acaba çocuk doğru mu söylüyor bu nedenle size sordum” dediğinde şaşırdım. “A Takım için 50 TL Topladıklarını duydum. Bu bizim dışımızda ama gençler bizi ilgilendiriyor. İsteseler de 50 TL olması lazım. Federasyona yatırdıklarını söylediler. Bir araştırayım” cevabını verdim. Taner ve Deniz’e sorduğumda “Biz 50 TL.’yi federasyona lisans için yatıracağız. Kalanını da A Takımdaki masraflarımız için kullanıyoruz” cevabını verdiler. Fazla para almamaları konusunda uyardım.

Bir yıl geçti. Yaz tatili başladı.

İkinci yıl Eylül’den itibaren spor okulu çalışmaya başladı. 30 sporcuya ulaştı. Başlarına da A Takımda oynayan Deniz Aksan’ı getirdi. Ona da para vereceğini ve kendilerine düşecek fiyatın artırılmasını istedi. Kabul ettik. İlk ay iki eksik (kontenjan olduğunu söyledi), ikinci ay (10 eksik), üçüncü ay (12 eksik) parayı verdi. Diğer ayların paraları halen gelmedi. Haber (Şahin Kömürcü ve Sıddık Topaloğlu kanalıyla) yolladığımız halde bekliyoruz.

Bir hafta sonu çocukların tesislere gelmediğini gördük. Araştırınca da başka bir sahaya götürdüklerini, kursu orada yaptıklarını öğrendik.

SONUÇ:

25 Mayıs 2014 tarihinde Sakarya’da oynanan ve 1. Lige çıktığımız maçan bu yana Taner Hacıbekiroğlu ile görüşmedim (yüz yüze, telefonla, e-maille, mesajla). O gece kendisini ve takımı tebrik etmek için birkaç kez telefonunu aradım. Açmadı. Ertesi gün de aradım. Yine açmadı. Daha sonra en yakın arkadaşı olan ve takımımızla ilgilenen Erkan’ı ve Resul’ü aradım. Her ikisiyle de uzun uzun görüştüm. Erkan, “Ben gece çalışıyorum. Hiç ilgilenmiyorum.” Resul de “Benim hiçbir şeyden haberim yok. Her ikisiyle de konuşup sana döneyim.” dedi. Halen bekliyorum. :)

Taner Hacıbekiroğlu’nun TRF Mali genel kurulunda kulübümüz adına delege yazılması da aracılar kanalıyla birkaç kez istenmiş ancak tarafımdan bu şiddetle ret edilmiştir. Amerikan Futbolu delege hakkımızı da (Avni Erboy-H.Kaya Gücü) olarak kullandık.

Taner Hacıbekiroğlu’nun yaklaşık 10 ay sonra Ankara’daki Federasyonun mali genel kurulunda gördüm. Kendisi yüzüne baktığım halde, kaçtı ve yanıma gelme cesaretini bile gösteremedi…

Bu arada çocukların Kaya Hoca’ya ilettikleri “Bostanlı bize hiçbir şey vermiyor. Başka takıma gideceğiz.” sözleri olmuş… Otobüs verdiğimiz zamanlarda bile sporculara “Otobüsü biz tuttuk” dedikleri iddialar arasında…

BOSTANLISPOR GENÇLİK SPOR KULÜBÜ tescilli 23 branşı olan, saygın bir kulüptür. Çeşitli branşlarımızda pilot takımlarımız olan; Karşıyaka Starları, İzmir AES, İzmir Aikido, Basketbol Adamları ve Gençlik Spor Kulübü, Ceylanspor dışında hiçbir kulüple hiçbir organik bağımız yoktur.

Şu anda Amerikan Futbol takımımız da maçlara Taner Hacıbekiroğlu’nun oyuncuları kurduğu (veya kurdurduğu) başka bir kulübe götürülmek istenmesi, elimizde bir tek yeni lisanslı oyuncu olmaması nedeniyle çıkamamaktadır. Erteleme taleplerimiz TRF’ye yollanmış ancak kabul edilip edilmediğini de bilmemekteyiz. Hele hele ertelenen kendi sahamızdaki ilk maçtan da haberimiz kesinlikle olmamıştır. Bizim böyle bir talebimiz bile yoktur. Kulübümüze de sorulmamıştır.

Gerçeklerin bilinmesi için böyle uzun bir gerçek öykü yazma gereğini duyduk…

Bu konuda da biz, Amerikan futbolu camiasından destek ve yardım beklemekteyiz.

Bostanlıspor Gençlik Spor Kulübü’nün Gut Güvenlik SK ve Taner Hacıbekiroğlu ile hiçbir birlikteliği yoktur. Bu durumu, spor kamuoyu, Amerikan futbolu camiası, Bostanlıspor Amerikan futbolu lisanslı sporcularının bilgisine sunuyoruz.

Bu arada Bostanlıspor’da oynamak isteyen sporculara da kapımızın ve kalbimizin her zaman açık olduğunu belirtmek istiyoruz…

Saygılarımızla…

AVNİ ERBOY
BOSTANLISPOR GENÇLİK SPOR KULÜBÜ
YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Not: Bazı isimler, olayların içinde olduğu ve teyit edilmesi amacıyla özellikle yazıldı.

Her türlü yasal haklarımız da saklıdır… Bu konuda Gençlik Spor Bakanlığı, Başbakanlık ve Spor genel Müdürlüğüne de belgeler sunulacaktır.