Seahawks ile Packers arasında oynanan NFC Finali’nde, sürenin bitimine 2:09 kala Seattle Seahawks’ın kullandığı onside kick sırasında, Packers tight end’i Brandon Bostick’in topu yakalaması gerekiyordu. Eğer bunu başarabilseydi, topa sahip olan Packers süreyi eriterek 19-14 lük skoru koruyarak, Super Bowl’a gidebilirdi.
Bu kadar kolay görünmesine rağmen, Green Bay Packers’ın yedek tight end’i topa ulaştı, yakaladı fakat top elinden kaydı. Bu durumundan faydalanan Seattle Seahawks receiver’ı Chris Matthews topu kurtarmayı başardı. Dün gece, uzatmalar sonunda, stadyumdan 28-22’lik sonuçla ayrılan Seahawks’ın zaferinde en kilit rol bu oyunundu.
Bostick, dizilişte sol taraftata ki blocker’lardan biriydi, takımın ondan beklentisi, Jordy-Nelson için yolu temizlemekti.
Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Bostick, “ Takımımı hayal kırıklığına uğrattım, tam olarak böyle hissediyorum.” dedi ve ekledi; ”Maçta kırılma anları vardı. Şuan tek düşünebildiğim, eğer ben görevimi yapsaydım yani blok yapsaydım, Jordy topu yakalayabilirdi ve maçı bitirebilirdi.”
Seahawks’ın 50 yardı katedebilmek için sadece dört hakka ihtiyacı vardı. Maçın bitimine 1:25 kala, Marshawn Lynch’in 24-yardlık Touchdown koşusu’yla birlikte, Seahawks 22-19 öne gemeyi başardı.
Bostick, “Ellerim topu tam olarak kavramış gibi hissettim, sadece elimden kaydı gitti, sanırım. O an bana gelmişti ve ben başaramadım, topu tutamadım.”
Packers koçu Mike McCarthy ise Bostick’i, “Brandon, en kritik anlardan biriyle sen karşılaştın, herkesin görevini layıkıyla yapması çok önemli. Tıpkı diğer her şeyde olduğu gibi. Maalesef o oyunda yapılması gereken hareket o değildi ve işte bu da onun sonucu.” diye teselli etti.

 

Yazan: Barbaros Ataer