Pazar gecesi Indianapolis’te oynanan playoff maçından 26-10 mağlup ayrılan Cincinnati Bengals’in koçu Marvin Lewis, Cincinnati Enquirer’ın haberine göre, 2015’te yani kontratının son yılında da takımın başında olmayı bekliyor.
Lewis yaptığı açıklamada, “Benim planım bu yönde” derken, “Bu benimle ilgili değil. Bu bizim futbol takımımızla ilgili, takımımız nerede olursa olsun.” diye konuştu.
Lewis ve Jim Mora Sr. oldukça ilginç bir rekoru paylaşan, iki koç. Her iki koç da NFL tarihinde, oynadıkları ilk altı playoff maçını kaybetme rekorunu paylaşmaktalar. Ek bilgi olarak, Mora’nın bu rekoru yedinci sefere taşıma şansı yok. Lewis bu son yenilgiyle birlikte, kendi sayısını Mora ile eşitlerken, NFL-AFL birleşmesinden beri üst üste en çok playoff kaybetme rekorunun sahibi Marty Schottenheimer’in rekoruna da ortak olmayı başardı.
Gazeteye göre, takımın sahibi, Mike Brown yakın çevresine, “Herkesin de söylediği gibi Lewis’i kovmak en iyi fikir” tarzında görüşler belirtiyor.
Safety George Iloka da konuyla ilgili konuşanlardan. Iloka, Lewis’in Bengals koçluğundan ayrılması için ortada bir sebep göremediğini belirtti.
Iloka sözlerini şöyle sürdürdü, “Ben buraya geldiğimden beri, o da burada. Gerçekten iyi iş çıkarıyor. Bu mağlubiyetin sorumlusu o değil. Biziz.”
Lewis, 2003 yılında, Bengals’in koçluğuna başladığı günden bu yana, 100-90-2 normal sezon istatistiklerini yakaladı. Ancak Bengals üst üste dört senedir wild card maçını kaybederek NFL’in en hayal kırıklığı yaratan takımlarından biri oldu.

 

Yazan: Barbaros Ataer