Playoff’lara Indianapolis Colts yenilgisiyle sürpriz bir şekilde veda ettikten sonra head koçları John Fox ile yollarını ayıran Denver Broncos, Gary Kubiak’ı takımın başına getirdi.
Denver Broncos tarihinin 15.head koçu olacak olan Kubiak, bu sezon Baltimore Ravens’ın hücum koçluğunu yapıyordu. Kubiak, Ravens’tan önce 2006-2013 sezonlarında Houston Texans’ın head koçluğunu yapmıştı.
Kubaik’ın bir başka ilginç özelliği ise 1983-1991 yılları arasında formasını giydiği Denver Broncos’ta şuanda genel menajer olan efsane oyun kurucu John Elway’in yedekliğini yapmış olması.
Denver Broncos’un başkanı ve CEO’su Joe Ellis, yaptığı açıklamada, “Gary, uzun süre boyunca Broncos ailseisnin bir parçası oldu ve kendisini NFL’de oldukça başarılı bir head koç ve asistan koç olarak kanıtladı.” derken, Gary Kubiak’ın Denver’a head koç olarak geri dönmesinden dolayı oldukça memnun olduklarını söyledi.
Bu sezon Kubaik’ın başında olduğu Baltimore Ravens hücumu NFL genelinde sezonun en iyi 12.hücumu olurken tecrübeli koçun head koçluk kariyerinde 61 galibiyet 64 mağlubiyet bulunuyor.
2006 ve 2013 sezonları arasında çalıştırdığı Houston Texans’ı iki defa playoff’lara taşımayı başaran Kubiak’ın, son olarak 2013 sezonunda takımı sadece iki galibiyet alarak lig sonuncusu olunca, görevine son verilmişti.
Yazan: Kaan Özaydın