NFL, serbest oyuncu statüsünde olan tecrübeli oyuncular için, draft’a girecek kolej oyuncularına benzer bir şekilde oyuncuların fiziksel yeteneklerini sergileyebilecekleri bir combine düzenleyeceğini açıkladı.

NFL Veteran Combine’i 22 Mart’ta Arizona Cardinals antrenman tesislerinde gerçekleştirilecek. Ligin resmi kaynaklarının açıklamalarına göre 100 civarı serbest oyuncu veteran combine’ine davet edilecek, bu 100 civarı oyuncunun içinde büyük ihtimalle birçok kulüpsüz genç oyuncunun yanı sıra hala kariyerini sürdüren tecrübeli veteranlar da yer alacak.
NFL’in futbol gelişim direktörü Matt Birk haftaiçinde yaptığı açıklamada, “Her iki gruptan da olacak” dedi ve ekledii “Doğal olarak, genç oyuncuların daha çok tercih edileceğini düşünüyorum ama burada bir dengesizlik var. Üniversite’den çıkıyorsunuz ve yeteneklerinizi sergileyebileceğiniz pek çok vitrin var. Bundan sonra menajerinizin ve takımların insafına kalıyorsunuz, oturup telefonun çalmasını bekliyorsunuz. Biz bunu organize ederken bir yandan kulüplere de yardımcı olmaya çalıştık.”
Birk, “Genelde, takımlar serbest oyuncuları iki ya da üç defa çağırıp, deniyorlar. Bu takımlara ve oyunculara tek seferde aynı ortamda olma imkanı verecek.” diye konuşurken oyunculardan çok güzel geri dönüşler aldıklarını vurguladı.
Bu yıl ilk defa düzenlenecek olan bu veteran combine’ının nasıl sonuçlar doğuracağını hep birlikte göreceğiz.

 

Yazan: Barbaros Ataer