New Englad Patriots oyun kurucusu Tom Brady, AFC Konferansı şampiyonluk maçında Indianapolis Colts’u yenerek altıncı kez Super Bowl’da oynama şansını ederek kırılması güç bir rekora imza attı.  Bu rekor daha önce beş kez Super Bowl’da bulunan Denver Broncos’dan Johhn Elway’e aitti ancak Patriots, AFC Şampiyonu olunca Brady’de rekorun yeni sahibi oldu.
Tom Brady, New England Patriots’ta formayı kaptığı ilk sezon, favori gösterilen St.Louis Rams’i  yenerek Super Bowl’u kazanmıştı. Bir sezon sonra 2002’de playoff’ları kaçırdıktan sonra ise 2003 ve 2004’de arka arkaya iki defa Super Bowl’u kazanmıştı.
O günlerden beri Tom Brady tekrardan 2007 ve 2011 yıllarında Super Bowl maçına çıktı fakat iki defasında da Super Bowl’u New York Giants ve Eli Manning’e kaptırmaktan kurtulamadı.
14 yılda Brady, dokuz defa konferans şampiyonası maçına çıkarken, bu bir QB rekoru daha kırdı. Efsane oyuncu playoff’ları sadece iki kere 2002 ve 2008’de diz ön çapraz bağları sakatlığı sebebiyle sadece bir maç oynayabildiği sezonda kaçırmıştı.
Bu defa ise Brady’nin karşısında Russell Wilson ve Seattle Seahawks var. Brady, Super Bowl XLIX’i kazanırsa Super Bowl’u dördüncü kez kazanmış olacak ve Super Bowl tarihinde bunu başaran iki efsane isme, Joe Montana ve Terry Bradshaw’a katılacak.

 

Yazan: Nazlı Hilal Kaya