Denver Broncos’un quarterback’i Peyton Manning, Pazar günü takımının Colts karşısında, kendi sahasında aldığı 24-13’lük yenilgiden sonra yaptığı basın toplantısında, önümüzdeki sezon tekrar sahalarda olup olmayacağı konusunda bir açıklık getirmedi.
Bu yenilgi ile kariyerindeki 13.playoff mağlubiyetini yaşayan ve bu alanda da rekoru eline geçiren Manning’in 16 sezonluk NFL kariyerine bir sezon daha eklemesi, oluşacak şartlara bağlı olduğu konuşuluyor. Ancak konu ile ilgili olarak Manning’in cevabı ise, “Fiziksel durumum, hangi koç gelirse veya giderse gibi sorulara şuan cevap vermem zor. Zaman içinde her şey netleşir” şeklinde…

Indiana Colts karşısında, 46’da 26 isabet, 211 yard pas, bir TD pası ve bir de top kaybı ile oynarken uzun paslarda Emmanuel Sanders ve Demaryius Thomas ile topu buluşturamaması, Manning’in sadece 4,6 yard pas ortalaması ile maçı tamamlamasına neden oldu.
38 yaşındaki Manning’in kontratında henüz daha iki yılı bulunuyor ve bu kontrat önümüzdeki sezon için de 19 milyon dolarlık garanti olmayan bir meblağ içeriyor. Bu oyunu ve ilerleyen yaşına rağmen Broncos bakalım bu rakamı gözden çıkaracak mı?

 

Yazan: Haluk Onaran