New England Patriots’ın başarılı running back’i LeGarrette Blount, Pazar gecesi oynanacak olan Super Bowl öncesi oldukça iddialı açıklamalarda bulundu. Tecrübeli oyuncu, Super Bowl XLIX basın gününde, Seahawks savunmasından korkmadığını dile getirdi.
Blount, basın mensuplarına, “Onların en iyi defansa sahip olmalarıyla ilgilenmiyorum, bu beni rahatsız etmiyor. Bizim gibi onlar da buraya gelecek kadar iyilerdi. Ölümsüz değiller. Yenilebilirler.” açıklamalarında bulundu.
Geçtiğimiz yıl Super Bowl’da NFL’in en iyi hücum takımı Denver Broncos karşısında sadece sekiz sayıya izin veren Seattle Seahawks, bu sezon da rakiplerine maç başına sadece 15.9 sayı izni vermişti.
Blount her ne kadar kendisine ve Patriots hücumuna güvense de, Seattle savunmasının en çok ön plana çıkan yönlerinden biri de rakiplerinin koşu hücumlarını durdurmak. Son şampiyon bu alanda rakiplerini maç başına ortalama 81.5 koşu yardında tutarak, ligi üçüncü sırada tamamlamıştı.

“Şüphesiz ki defansta oldukça iyiler. Buraya gelecek kadar iyiler, geçen yıl da buraya gelecek kadar iyilerdi.” diyen Blount, kendilerini zafere taşıyacak bir planlarını da sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz sezon sonrası New England Patriots’tan ayrılıp Pittsburgh Steelers forması giymeye başlayan LeGarrette Blount, sezonun ortasında Steelers’tan kesilince eski takımına geri dönmüştü. 28 yaşındaki oyuncu, AFC Finali’nde Indianapolis Colts karşısında yaptığı üç touchdown koşusuyla takımını Super Bowl’a taşımayı başarmıştı.

 

Yazan: Kaan Özaydın