Green Bay Packers, takımın sembol isimlerinden olan yıldız savunma oyuncusu A.J. Hawk ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Dokuz yıllık NFL kariyerinin tümünü Green Bay Packers forması altında geçiren tecrübeli linebacker, bugün yayınladığı açıklama ile taraftarlara veda etti. Hawk, yaptığı açıklamada, “Green Bay’de dokuz güzel yıl geçirdim. Muhteşem takım arkadaşlarım, koçlarım, medikal ekip ve malzeme ekibim oldu. Bu kişilerin çoğu yakın arkadaşım oldu.” dedi.
“Super Bowl dahil olmak üzere, birçok maç kazandık ve spor tarihinin en muhteşem organizasyonlarından biri için oynamaktan çok zevk aldım. Green Bay’deki taraftarlar inanılmaz. Hem Lambeau Field’daki maçlarda hem de deplasmandaki maçlarda bizi hep desteklediler.” diyen Hawk, “NFL kariyerimdeki bir sonraki fırsatı dört gözle bekliyorum ancak Green Bay Packer olarak geçirdiğim yıllara daima minnettar kalacağım.” diye konuştu.
Packers genel menajeri Ted Thompson ise yaptığı açıklamada, A.J. Hawk’a teşekkür ederken yıldız oyuncuya ve ailesine bundan sonraki yaşamları için şans diledi.
Green Bay Packers forması altında 142 maça çıkan A.J. Hawk geçtiğimiz sezonun sonunda ayak bileğinden ameliyat olmuştu. 31 yaşındaki oyuncu 2013 sezonu için takımda kalmak için 5.45 milyon dolarlık kontratında indirime gitmiş ve geçtiğimiz sezon maaşı 2.5 milyon dolara inmişti. Hawk, kontratında yaptığı toplamda yedi milyon doları bulan düzenlemelerle takımına salary cap’de daha fazla imkanlar tanıyarak herkesin takdirini kazanmıştı.

 

Yazan: Kaan Özaydın