2015 NFL Draftı’nın muhtemel bir numarası Jameis Winston, NFL Combine’ları çerçevesinde verdiği röportajlarda oldukça iddalı açıklamalarda bulundu.
Florida State’in eski oyun kurucusu kendisi gibi Heisman Kupası sahibi bir diğer oyun kurucu Marcus Mariota ile sürekli kıyaslanırken, kendisine sorulan sorular üzerine rakibinin Mariota değil Peyton Manning’ler, Tom Brady’ler olduğunu söyledi.
Önümüzdeki sene Super Bowl’u kazanmak istediğini söyleyen genç oyuncu yaptığı açıklamada, “Kıyaslama tarzı şeylerde değilim. Maçlar kazanmak ve bir organizasyonun yüzü olarak buradayım. Bu Mariota ile benim aramdaki bir yarış değil, ben önümüzdeki yıl Super Bowl’u kazanmayı planlıyorum. Yani bu, Jameis, Peyton Manning’lere veya Jameis, Tom Brady’lere karşı tarzında olacak. Bunun bu şekilde görülmesini istiyorum.” diye konuştu.
2015 NFL Draftı’nın ilk sırasından Tampa Bay Buccaneers’ın Jameis Winston’ı seçmesi beklense de halen Marcus Mariota’nın ismi de bir numara için anılıyor. Jameis Winston, 2013 yılında NCAA’in en iyi oyuncusuna verilen Heisman Kupası’nı kazanırken, 2014 yılında bu ödül Mariota’ya gitmişti.
Winston bu kıyaslamalarla ilgili olarak, “Tüm bu combine olayında sonra Jameis Winston ve Marcus Mariota hakkında şeyler duymayacaksınız. İsmimin önümüzdeki 15-20 seneki kariyerimde kalıcı olmasını istiyorum.” dedi.
1994 doğumlu oyuncu daha sonra bu açıklamaların kibirlilik olarak algılanmaması gerektiğini ve kendisine güvendiğini de sözlerine ekledi.
Winston geçtiğimiz günlerde çıkan idman fotoğrafları sonrası bir oyun kurucuy göre aşırı kilolu olması sebebiyle eleştirilmişti. Bu konu hakkında ise “Birçoğunu şişman olduğumu düşündünüz. İyi gözüküyorum ve bunu biliyorum.” diye konuştu.

 

Yazan: Kaan Özaydın