Seattle Seahawks’ın linebacker’ı Bruce Irvin, Super Bowl XLIX’un sonunda yaşanan olayların çıkmasına sebep olduğu gerekçesiyle 10.000 dolar para cezası aldı. Irvin maç sonu çıkan kavgaya dahil olan dört oyuncudan biriydi.
New England Patriots’a maçı getiren inanılmaz interception’un ardından, Patriots, normal olarak, maç saatini tüketmeye başladı. Bu sırada yaptığı abartılı hareketler ve karıştığı olaylar neticesinde oyundan atılan Irvin, en ağır cezayı aldı.
Irvin’le birlikte olaylarda yer alam diğer oyuncular, Seahawks’ın D-Line oyuncusu Michael Bennet, Patriots tight end’leri Rob Gronkowski ve Michael Hoomanawanui, her biri rakibe vurmak suçundan 8.628’er dolar para cezası aldı.
Patriots QB’si Tom Brady, dizini yere koyup 20 saniyeyi tüketirken, Irvin ve Gronkowski Karşı karşıya geldi. Daha sonra çıkan olaylarda Irvin arkadan itildi ve olay dahada büyüdü.
Irvin olaylar sırasında Hoomanawanui ile boğuştu ve diğer oyuncular ikiliyi ayırmakta oldukça zorlandı. Daha sonra bir açıklama yapan Irvin, yaptığı hareketlerden ötürü özür diledi.
Bunların dışında, hafta başında da belirtildiği üzere NFL, maç sırasında TD sonrası sportmenlik dışı hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle, Seahawks wide receiver’ı Doug Baldwin’e 11.025 dolar ceza verdi.

 

Yazan: Barbaros Ataer