Klasiklere girecek Super Bowl finalinin tadı maç sonunda kaçtı… New England Patriots 28-24’lük galibiyetin sonunu hücumda diz çökerek getirmekteyken, Seattle Seahawks bir anda galeyana geldi.
Kavganın tam olarak nasıl başladığı belli olmasa da, Tom Brady’nin dizini yere koyması sonrası Seahawks oyuncuları ani bir şekilde ileri atıldı. Patriots da düdüğün hemen akabinde gelen bu aşırı hevesi manasız bulmuş olsa gerek ki ortalık bir anda karıştı. Rob Gronkowski ile Bruce Irvin bir yerde, Ryan Wendell ile Michael Bennett başka bir yerde birbirine girdiler.
Irvin, “Takım arkadaşımı korudum” diyerek kendini savunurken. “Birinin Michael Bennett’e vurduğunu gördüm. Ben de araya girip kardeşimi savundum. Duyguların coştuğu bir andı, yanlış yaptım ve özür diliyorum. Ama yine olsa yine takım arkadaşımı korurum” diye de ekledi.
Irvin çift vardiya yaparak Michael Hoomanawanui ile de kapıştı. Neticede takımı centilmenlik dışı hareket nedeniyle 15 yard ceza aldı ve kendisi de oyundan atıldı. Klasiklere girecek bu finalin sonu da nahoş bir şekilde gelmiş oldu.
Brady sonraki oyunda dizini koyarak kalan saniyeleri de eritti ve dördüncü Super Bowl zaferini kutlamaya başladı.
Seahawks’a ise geriye maçı bir yard çizgisinde nasıl batırdıklarını düşünerek hayıflanmaktan başka yapacak bir şey kalmamıştı…

Yazan: Onur Özkol