Tampa Bay Buccaneers, geçtiğimiz sezon büyük umutlarla transfer ettiği 35 yaşındaki quarterback Josh McCown’ı serbest bıraktı. NFL kariyerinin büyük bölümünü yedek olarak geçiren McCown, 2013 sezonunda Chicago Bears’ta Jay Cutler’ın sakatlığı sonrası ilk 11’de gösterdiği başarılı performanslar sonrası transfer döneminde birçok takımın gözdesi haline gelmişti.
2014 sezonunda Tampa Bay’in starter quarterback’i olan McCown, takımın sezonu sadece iki galibiyet ve 14 mağlubiyet ile tamamlamasına engel olmadı.
Sağ el baş parmağındaki sakatlık sebebiyle beş maç kaçıran tecrübeli oyuncu, yokluğun Mike Glennon’ın iyi performanslar göstermesine rağmen tekrar yerleştiği ilk 11’de performanslarıyla hayal kırıklıklarına yol açmaktan öteye gidemedi.
Sezonu 2,206 yard, 11 touchdown pası ve 14 interception ile tamamlayan McCown’ın takımda kalsaydı 2015 sezonunda beş milyon dolar kazanması bekleniyordu. McCown yaptığı açıklamalarda ise Bucs’ta genç bir oyun kurucuya mentor olarak takımda kalmaktan memnuniyet duyacağını dile getiriyordu.
Bu hamle Tampa Bay Buccaneers’ın 2015 NFL Draftı’nın ilk sırasında genç quarterback’ler Jameis Winston veya Marcus Mariota’dan birini seçeceğinin kesinleştirir nitelikte bir adım olarak yorumlanmaya başladı.
Öte yandan ise draft sınıfında yetenekli quarterback’lerin azlığı ve serbest oyuncular arasındaki QB kıtlığı sebebiyle McCown’ın yeni takımını çabuk bulması bekleniyor. Ancak 35 yaşındaki oyuncunun bir daha NFL’de ilk 11 quarterback’i olması oldukça düşük bir ihtimal.

 

Yazan: Kaan Özaydın